Sursă foto: stiridecluj.ro

În ultimii ani, Clujul a pierdut numeroși locuitori care s-au mutat în Florești, Baciu și Apahida. Primarul Emil Boc afirmă că se pregătește pentru o unire diferită cu aceste comune.

Noi facem unire de jos în sus. Noi pregătim unirea Clujului cu Florești, cu Baciu și cu tot ce-i în preajmă prin proiectele comune pe care le avem: transport în comun pentru toată lumea, coridor pe malul Someșului din Gilău până-n Apahida, facem tren metropolitan, facem centură.

Am făcut echivalentul a 5 creșe mai mult decât până acum, am triplat numărul locurilor în creșe. Populația a scăzut, dar numărul de locuri a crescut. De ce? Pentru că n-au făcut cei din zona metropolitană și toată lumea vine la Cluj.

Am făcut toate acestea pentru că am ținut cont de acest element și după aceea, încet, dar sigur, le-am spus că am încredere să facă și ei școli. Și încep acum, vedeți, și în Florești, Baciu, Apahida se construiesc școli/grădinițe. Dar noi mereu ne-am gândit la ideea Clujului Metropolitan. Dacă am fi așteptat și acum ne-am fi apucat de proiecte eram un ghetou. Nu eram un oraș care să fie de referință un România și Uniunea Europeană”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local.

Proiectele menționate de Emil Boc sunt centura metropolitană, trenul metropolitan și metroul, toate realizate doar pe hârtie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.