Sursă foto: stiridecluj.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți mai multe avertizări de vreme rea în România, inclusiv coduri galbene și portocalii.

Conform unei informări meteorologice emise recent, valabilă în intervalul 13 februarie, ora 10 – 14 februarie, ora 08, Clujul este vizat de avertizarea meteo pentru precipitații însemnate cantitativ. În acest interval, se vor înregistra precipitații temporare, în special în nord, centru și estul țării, cu acumulări de apă între 15 și 25 l/mp. Vor fi predominant ploi, uneori sub formă de aversă. În Carpații Orientali și temporar în Transilvania și Moldova, se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

De asemenea, marți vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45…55 km/h.

O altă avertizare meteorologică intră în vigoare astăzi, la ora 10, și este valabilă până mâine, la ora 08. În acest interval, în Carpații Meridionali, precum și pe parcursul zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri, în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei, se vor înregistra cantități de precipitații între 25 și 30 l/mp, local chiar și de 40 l/mp. Precipitațiile vor fi în principal sub formă de ploi, iar la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va forma strat de zăpadă.

În cazul manifestării fenomenelor prognozate, este recomandat să curățați șanțurile și rigolele de scurgere, să evitați traversarea cursurilor de apă crescute și să nu vă apropiați de malurile acestora. De asemenea, este recomandat să evitați zonele cu copaci sau construcții vulnerabile la vânt puternic și să sistați activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime. De asemenea, este recomandat să închideți ferestrele și să evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.