Realitatea post-pandemie arată că o bună parte din forţa de muncă a adoptat un mod hibrid de lucru, parţial de acasă, parţial de la birourile companiei. O astfel de realitate a determinat firma RSA, unul din cele mai importante nume din zona securităţii cibernetice, să-şi intensifice eforturile pentru găsirea unei soluţii de securitate sporită în cazul dispozitivelor mobile utilizate la lucrul de la distanţă.

Rezultatul este soluţia RSA Mobile Lock, o soluţie care, în esenţă, scanează constant interacţiunile dispozitivului cu mediul extern pentru a depista ameninţările de securitate de risc înalt. Soluţia a fost dezvoltată în parteneriat cu Zimperium, un nume de referinţă în securitatea pentru dispozitive şi aplicaţii mobile.

RSA Mobile Lock detectează ameninţările critice la adresa dispozitivelor mobile şi notifică utilizatorul şi echipa IT a firmei asupra prezenţei ameninţării. Dincolo de asta însă, soluţia poate împiedica utilizatorul de la continuarea autentificării sale în mediul de lucru securizat, astfel încât ameninţarea să nu treacă de dispozitiv pentru a ajunge la alte sisteme şi date sensibile din organizaţie. Iar cea mai bună parte aici este aceea că utilizatorii nu au nevoie să instaleze aplicaţii noi sau să configureze resurse. Soluţia este incorporată în aplicaţia RSA mobile, deja instalată pe milioane de dispozitive mobile.

La dezvoltarea RSA Mobile Lock, firma a lucrat îndeaproape cu multe organizaţii mari de servicii financiare pentru a adresa vulnerabilităţile specifice acestei industrii şi pentru a livra capabilităţi de satisfacere a celor mai importante nevoi de securitate.

Soluțiile de securitate IT, risc si conformitate  RSA, Divizia de Securitate a EMC, sunt distribuite în România de compania SolvIT Networks, ajutând la reușita celor mai importante organizații din lume prin rezolvarea celor mai complexe și mai sensibile provocări privind securitatea.