Sursă foto: stiridecluj.ro

Parcul Feroviarilor, cu o suprafață de peste 5 hectare, era planificat să fie finalizat până la sfârșitul anului 2023, însă recepția lucrărilor a fost amânată și va începe în luna ianuarie a anului 2024. Această investiție în valoare de 9 milioane de euro are scopul de a crea o nouă zonă verde în oraș. Cu toate acestea, părinții ridică o serie de nemulțumiri, observând că spațiul de joacă este destul de mic, cu un număr redus de leagane și incapabil să găzduiască simultan mai mulți copii.

„Pentru noul parc Feroviarilor, spațiul pentru joacă este foarte mic. Nu poate să acomodeze mai mulți copii simultan. Vă rog să dublați hintele, nu se poate să fie una singură la un parc așa mare.

Vă rog să vă gândiți la blocurile din proximitatea Maurer – 300 apartamente și oxigen 1000… doar pentru apartamentele acestea și sunt prea puține. Tipic clujean, zeci de metri de granit și patru hinte din care 2 copii mici și 2 copii mai mari”, se precizează într-o sesizare pentru Primăria Cluj.

Clujenii rememorează cu nostalgie perioada anterioară anului 1990, când în fiecare iarnă, în Parcul Feroviarilor, se organizau evenimente precum Orășelul Copiilor. Cu trecerea timpului, Parcul Feroviarilor a căzut în paragină. În 2010, parcul a fost preluat sub administrația clubului de fotbal CFR Cluj, în urma unei asocieri cu proprietarul, Compania Națională de Căi Ferate. Ulterior, Arpad Paszkany, proprietarul clubului, a fost acuzat că a defrișat copacii parcului, ceea ce a generat nemulțumiri în rândul clujenilor. Ca urmare, municipalitatea a preluat controlul asupra terenului.

Cererea pentru transferul gratuit al dreptului de proprietate asupra Parcului Feroviarilor a fost depusă în februarie 2015, iar în același an, Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj a acceptat transferul terenului. De atunci și până în prezent, comunitatea așteaptă cu nerăbdare să vadă rezultatele angajamentelor asumate. Procesul a fost unul lung, iar Primăria a semnat contractul pentru modernizarea și extinderea Parcului Feroviarilor la 20 septembrie 2021, astfel încât clujenii se vor putea bucura de parcul modernizat începând cu anul 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.