Marcel Ciolacu a făcut mai multe declarații despre planurile formațiunii pe care o conduce pentru alegerile din 2024. Potrivit premierului, atât PSD cât și PNL au luat în considerare mai multe scenarii.

Așadar, Marcel Ciolacu a declarat duminică, 15 octombrie, că este posibil să ajungă la o alianţă PSD-PNL. Totuși, trebuie îndeplinite mai multe condiții. De exemplu, trebuie să observe că această formulă prezintă credibilitate pentru români.

„Nu ştiu, vom vedea. În acest moment, este o coaliţie decisă la un moment dat de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă şi cred că am arătat că suntem doi oameni responsabili şi nu e o coaliţie nici pentru PSD, nici pentru PNL.

Nu e o coaliţie nici că PSD-ul se iubeşte cu PNL-ul, nici că PNL-ul se iubeşte cu PSD. A fost o coaliţie înr-un moment foarte dificil al României, a fost o coaliţie pentru România”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu a vorbit despre o posibilă alianţă PSD-PNL
Liderul social-democrat a spus apoi că o astfel de alianță necesită o perspectivă pentru următorii 4 ani, în care românii să aibă încredere.

„Dacă vom reuşi să ne ridicăm la aşteptările românilor şi venim în faţa românilor cu un program de ţară coerent, cu o perspectivă cel puţin pentru următorii 4 ani, şi vedem că românii au încredere în noi (..)

Dacă suntem credibili, e posibil să ajungem la o alianţă, dacă nu suntem, atunci vom vedea după alegeri dacă mai facem o coaliţie sau nu”, a mai spus acesta.

Despre liste comune PSD-PNL, la alegerile europarlamentare, Ciolacu a precizat că nu au avut o discuţie aplicată. Acesta a precizat și că va răspunde pentru aceste alegeri în faţa colegilor lui din partid.

„Sunt părerile împărţite şi în interiorul PSD şi în interiorul PNL (…) Eu în faţa colegilor mei din PSD voi răspunde pentru alegerile europarlamentare.

După ele, sunt ferm convins că ne vom strânge şi vom lua o decizie”, a conchis Ciolacu, precizând că nu este luată nicio decizie în privinţa unei alianţe.

Mai mulți oameni din PNL au spus că formațiunea are capacitatea de a merge singură la alegeri
În altă ordine de idei, mai mulți oameni din PNL au spus că formațiunea are capacitatea de a merge singură la alegeri. Printre aceștia se află și Alina Gorghiu, care a subliniat că formațiunea trebuie să „limpezească” oferta liberală pentru țară.

„Cum altfel să îmi încarc bateriile mai bine? Cu multe doamne nemaipomenite la regionala Organizației femeilor liberale nord-vest, la Sinagoga „Sion” de la Oradea. Avem aici una dintre cele mai puternice echipe liberale din toată țara, care face investiții și asigură dezvoltarea județului Bihor cu Ilie Bolojan și Florin Birta.

Partidul Naţional Liberal are capacitatea de a merge singur în aceste alegeri. Și sper să ne lămurim cât mai repede cu privire la calea de urmat și, mai ales, cu privire la ce ne vom asuma să facem. Trebuie să ne limpezim oferta liberală pentru țară”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

La rândul lor, liderul liberal Nicolae Ciucă, dar și Rareș Bogdan au transmis un mesaj similar. Acesta din urmă a spus că nu vrea liste comune cu PSD la alegerile din 2024. Potrivit europarlamentarului, singura şansă a PNL este „să meargă singur şi să conştientizeze forţa pe care o are”.