Sursă foto: zcj.ro

Imobile de 9 etaje vor fi construite pe strada Oașului nr. 27, pe locul unei foste fabrici. Proiectul va ajunge pe masa Comisiei de Urbanism, în faza PUZ, pe data de 11 ianuarie 2023.

Terenul este proprietate privată a S.C. HEXAGON DISTRICT S.R.L. și se află în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în zona de nord a orașului, în zona Gării, în afara perimetrului de protecție a valorilor istorice și arhitecturale-urbanistice. Situl este delimitat la nord de strada Fundatura Oașului, la est de strada Oașului, la sud de strada Gării și la vest de proprietăți private, care fac obiectul unui studiu urbanistic în curs de aprobare – PUZ Libertatea. Proiectanții sunt de la Arhimar.

Categoriile de lucrări necesare investiției vor fi:

a) construirea de clădiri de locuințe colective, cu dotări de comerț/servicii la parter, clădiri cu funcțiuni administrative, medicale și turistice, cu regim maxim de înălțime 2S+P+9;

b) racorduri la rețelele tehnico-edilitare existente;

c) sistematizarea verticală a terenului;

d) amenajarea platformelor, aliei și drumurilor de incintă;

e) amenajarea spațiilor verzi și plantate;

f) platforme gospodărești și amenajări tehnico-edilitare;

g) amenajarea străzilor adiacente sitului: Oașului, Fundatura Oașului, strada Gării – cu alei auto, biciclete, pietonale și spații verzi conform profilurilor stradale din Anexa 6, P.U.G.;

h) Dezmembrarea suprafețelor afectate de servitute de utilitate publică și a suprafețelor de teren necesare modernizării străzii Fundatura Oașului.

În subsoluri, se va prevedea parcare pentru automobile și biciclete, precum și spațiile tehnice necesare funcțiunilor propuse.

Pe domeniul public se vor amenaja 8 locuri de parcare pe frontul sudic al străzii Fundatura Oașului, care vor fi utilizate ca parcări publice pentru persoanele cu dizabilități și parcări pentru vehicule electrice, care vor servi funcțiunile propuse de interes public.

Hexagon District SRL face parte din grupul de firme Hexagon controlat de Florin Mariș, fiul fostului director al Direcției Silvice Cluj, Traian Mariș, care a fost prins în flagrant pentru luare de mită și condamnat la trei ani de închisoare. Între timp, Traian Mariș a decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.