Primarul din Florești a făcut retrospectiva anului care stă să se încheie și consideră că 2022 a adus îmbunătățiri vizibile comunei clujene.
Bogdan Pivariu a oferit concluziile sale la finalul unui an pe care îl cataloghează drept unul al progesului și al schimbărilor pentru comuna Florești. Primarul speră la un 2023 mai bun, care să aducă și mai multe investiții în localitatea clujeană.

„A fost un an al progresului și al schimbărilor vizibile. Au fost începute multe proiecte, cel mai important fiind modernizarea străzii Eroilor. Au apărut și multe parcuri, multe au fost reabilitate. Am finalizat și parcuri pe fonduri europene.

A fost un an în care am continuat colaborarea cu TIFF. Ieșirea din pandemie ne-a dat voie să organizăm mai multe evenimente și am schimbat această paradigmă, de evenimente culturale, sociale, sporive, la noi acasă. De asemenea, a fost finalizat noul PUG, care e în consultare publică.

Am aplicat pentru fonduri europene, PNRR și am reușit să atragem deja peste 30 de milioane de euro nerambursabile pentru comuna Florești. Pentru 2022, bugetul de investiții a fost sub 10 milioane de euro, deci am reușit să îl triplăm.

Fiecare proiect are istoricul lui și probleme aparte care apar. Mi-aș fi dorit ca unii colaboratori să fie mai serioși, iar lucrurile să meargă strună. Am avut și probleme și cred că lucrurile se pot îmbunătăți. Am renunțat la anumite colaborări pentru că atunci când o firmă nu deservește așa cum e nevoie, nu ezităm să întrerupem colaborarea”, a declarat edilul la ZIUA Live.

Primarul a oferit noi detalii și despre zona Terra
„Anul 2022 a turat motoarele ca lucrurile să prindă contur. Deja avem lucrări în licitație, dar și deja finalizate. În ceea ce privește Terra, au fost scoase la licitație două loturi.

Lotul 1 a fost adjudecat, iar Lotul 2 la verificarea documentelor, cei din Comisie au găsit neconcordanțe, care au dus la descalificarea celui care a depus oferta. Pentru Lotul 2 se va relua procedura.

Ambele loturi sunt în perioada de contestații, Lotul 2 e partea de utilități, iar primul lot e partea de asfalt. Va fi primită și finanțarea pentru canalizarea în Tăuți. De asemenea, avem și un parc de peste 4 ha care este în procedură de licitație”, a explicat Bogdan Pivariu, scrie Zcj.ro.

Citește și: Epopeea metroului clujean: Ministerul semnează contractul de finanțare, primăria amână desemnarea câștigătorului licitației

Articolul Primarul din Florești trage linie la final de 2022: A fost un an al schimbărilor vizibile apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.