Sursă foto: servuscluj.ro

Polițiștii au efectuat mai multe descinderi în București, Constanța și Cluj într-un caz de furt de mașini închiriate, care au fost ulterior vândute unor centre de dezmembrare auto. În acest caz, patru locuințe au fost percheziționate și cinci persoane au fost aduse pentru interogatoriu. Conform ziare.com, suspecții din acest caz sunt acuzați de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

„În fapt, în perioada noiembrie 2022 – prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală și din județele Constanța și Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia mașinilor și a le valorifica fără drept, obținând astfel un folos patrimonial injust.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi identificat pe internet anunțuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanții societății de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziție fotocopii ale cărții de identitate și ale permisului de conducere pe numele fals. De asemenea, ar fi solicitat fotografii cu autoturismele și efectuarea plății în numerar. Imediat ce autoturismele intrau în posesia bănuiților, ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS și erau demontate, apoi ar fi fost transportate și valorificate la centre de dezmembrări auto de pe raza județelor Prahova, Buzău și Ilfov. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de euro”, a declarat Poliția Română.

Pe baza mandatelor de aducere, persoanele vizate au fost aduse pentru audieri. Trei dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, iar dintre acestea, două au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, de către polițiști din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.