Sursă foto: stiridecluj.ro

Opt persoane au fost reținute pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzate de trafic de droguri. Polițiștii au efectuat 27 de percheziții domiciliare și au confiscat aproximativ un kilogram de substanțe interzise.

La data de 2 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat, în trei cauze penale, activitatea infracțională a 8 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În prima cauză, s-a constatat că, în perioada august 2023 – martie 2024, șapte persoane cercetate (dintre care una se sustrăgea urmăririi penale), ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de mare risc sub formă de cristal și substanțe psihoactive către consumatori din mai multe localități ale județului Cluj, pentru sume cuprinse între 300 și 3.300 de lei.

În cea de-a doua cauză, s-a reținut că, în perioada februarie 2023 – martie 2024, un bănuit ar fi deținut, depozitat, manipulat și comercializat diverse cantități de substanță cu efect psihoactiv către consumatori din județul Cluj, pentru sume cuprinse între 300 și 500 de lei.

În cadrul celui de-al treilea dosar penal, cercetările au relevat că, în perioada noiembrie 2023 – martie 2024, două persoane (din care una se sustrage urmăririi penale) ar fi vândut, în mod repetat, diferite cantități de substanțe psihoactive, precum și droguri de mare risc, pentru sume cuprinse între 30 și 40 de lei pentru un gram.

În timpul cercetărilor și al celor 27 de percheziții domiciliare efectuate în mai multe localități din județul Cluj, au fost identificate și ridicate aproximativ un kilogram de substanțe interzise, telefoane mobile, cântare electronice de mare precizie, obiecte purtătoare de urme de substanță, sume de bani în lei, precum și alte mijloace de probă.

La data de 2 aprilie, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea a 8 persoane în cele trei cauze penale. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celor 8 persoane reținute, pentru 30 de zile, urmând ca instanța să se pronunțe și cu privire la propunerea formulată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj de arestare în lipsă a celor doi cercetați care se sustrag urmăririi penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.