Chitara acustică Framus Hootenanny cu 12 corzi a fost găsită într-un pod, după ce a fost considerată pierdută timp de peste 50 de ani, au declarat cei care au organizat licitaţia.

A fost vândută pentru 2,9 milioane de dolari (2,3 milioane de lire sterline) printr-o licitaţie telefonică la Hard Rock Cafe din New York.

Lennon a cântat la chitară piesa „You’ve Got To Hide Your Love Away” în filmul „Help!” din 1965. De asemenea, a fost folosită în înregistrările de pe albumul cu acelaşi nume.

Chitara a fost vândută de casa de licitaţii de suveniruri rock ‘n’ roll, Julien’s Auctions, care a bătut recorduri mondiale cu vânzarea de suveniruri The Beatles.

Printre vânzările anterioare se numără o altă chitară acustică a lui Lennon, care s-a vândut cu 2,4 milioane de dolari (1,9 milioane de lire sterline) şi setul de tobe Ludwig al lui Ringo Starr, care s-a vândut cu 2,2 milioane de dolari (1,7 milioane de lire sterline).

David Goodman, directorul executiv al Julien’s Auctions, a declarat că Framus a fost cea mai importantă chitară The Beatles care a ajuns vreodată pe piaţă.

El a declarat: „Această chitară nu este doar o piesă de istorie a muzicii, ci şi un simbol al moştenirii durabile a lui John Lennon”.