Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la locul de muncă, ChatGPT fiind cel mai popular chatbot, urmat de Google Gemini și Microsoft Copilot.

Componenta pentru care userii manifestă cel mai mare grad de încredere în a colabora cu AI este cea de educare, iar utilizările curente preferate sunt asistența pentru învățarea limbilor străine, recomandări pentru călătorii, codare și programare.

Majoritatea respondenților asociază inteligența artificială cu inovația, evoluția tehnologică și un viitor mai bun, considerând-o benefică pentru societate, iar 67% dintre respondenți sunt entuziasmați de evoluția AI.

Mai mult, jumătate dintre persoanele angajate declară că sunt dispuse să învețe cum să utilizeze aplicații de AI, recunoscând impactul semnificativ pe care AI îl va avea asupra locurilor de muncă.

De altfel, AI a devenit deja parte din viața cotidiană, 53% din respondenții unui sondaj United Media declarând că recunosc frecvent în conținutul consumat materiale generate cu AI, în timp ce 45% declară că utilizează o aplicație AI la locul de muncă.

CITEȘTE ȘI: Chatbotul Eliza va oferi suport 24/7 pentru clienții OTP Leasing

Articolul O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business