Sursă foto: zcj.ro

Clădirile moderne apar și în zona Parcului Central din Cluj-Napoca. Mai mulți oameni de afaceri propun o clădire cu apartamente și birouri, cu un restaurant pe fosta stradă Pavlov. Proiectul prevede demolarea unui corp de clădire existentă și renovarea celei de-a doua, pe strada Cardinal Iuliu Hossu, nr 47-49.

Terenul, pe care se află clădirile menționate, este proprietatea privată a beneficiarilor TRICOTAJE SOMESUL SA, GRAPA LEANCA SORINA și soțul ei GRAPA LEANCA LUCIAN, GOIA DOREL și soția sa GOIA DANIELA-MARIA, LEANCA IOAN-GRIGORE. Proiectul este realizat de firma de arhitectură s.c. Estudio s.r.l. și se află în faza de PUD.

Omul de afaceri Dorel Goia deține 46,8% din TeraPlast Bistrița, o investiție de aproximativ 643 milioane de lei și este președintele companiei. De asemenea, controlează indirect Magazin Universal Maramureș (simbol bursier MAMA), o companie care administrează un centru comercial din Baia Mare.

În plus, MAMA controlează în proporție de 65,1% LCS Imobiliar. Leanca Ian Grigore a fost președintele Consiliului de Administrație al fabricii Tricotaje Somesul, pe locul căreia a fost construit The Office. GRAPA LEANCA SORINA și soțul ei GRAPA LEANCA LUCIAN sunt medici la SCM Medfam Grup pe strada Paris.

Proiectul stabilit împreună cu beneficiarii are ca scop construirea unei clădiri mixte cu funcțiuni de alimentație publică, comerciale, funcțiuni administrative și locuințe. De asemenea, se dorește ca toate clădirile să se conformeze tuturor cerințelor tehnice în vigoare.

Regimul de înălțime propus pentru spațiile tehnice este S+P+Sp+2+R. Accesul auto și pietonal pe teren se face pe latura nordică direct din strada Pavlov, conform cu planul topografic de situație existent. Accesul din stradă se realizează prin intermediul unui pod amplasat deasupra Canalului Morii.

Circulația pietonală și auto este asigurată prin aleile amenajate de către beneficiari în interiorul incintei și aleile pavate de acces, combinate cu amenajarea spațiului verde. Sunt propuse 24 de parcări.

Amenajarea terenului propune să contribuie la dezvoltarea spațiilor verzi prin intermediul unei amenajări peisagistice care prevede suprafețe verzi libere de peste 806 mp, reprezentând peste 36% din suprafața totală a zonei reglementate.

În plus, terenul de la nivelul solului, deasupra garajului auto este un spațiu liber permeabil, care va fi amenajat tot ca o zonă verde, cu o suprafață totală de 299 mp”, se menționează în documentele depuse la Primărie. Ședința Comisiei de Urbanism va avea loc miercuri, 11 ianuarie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.