Sameday pune la dispoziția comercianților online și clienților acestora serviciul de retur la Easybox. Magazinele online care activează opțiunea până la 30 aprilie au acces gratuit până la sfârșitul anului.

Prin integrarea soluției software dezvoltate în platforma proprie, comercianții oferă clienților un flux de retur, în două click-uri.

Mai mult, indiferent de compania de curierat și metoda folosită pentru livrare, cumpărătorii pot opta pentru returul la Easybox, dacă magazinul online are încheiat un contract cu Sameday.

Pentru a folosi serviciul, cliențiia trebuie să introducă datele de identificare în formularul standardizat, în baza căruia primesc un cod PIN valabil oriunde în rețeaua Easybox.

Următorul pas este să lase coletul care se dorește a fi returnat în orice locker Sameday, fără a mai fi nevoie de alte documente însoțitoare sau alte elemente de identificare a acestuia.

Conform unui studiu propriu, pentru 67% dintre cumpărătorii online, posibilitatea livrării la Easybox este definitorie în alegerea magazinului de la care fac achiziția.

Ce înseamnă posibilitatea de retur?

Retailerii oferă consumatorilor care decid, în termen de 14 zile, că nu mai doresc produsul ori optează pentru înlocuirea lui.

Legislația Uniunii Europene impune un termen minim pentru retur, numeroase magazine online extind opțiunea returnării produselor achiziționate online până la 100 zile, conform propriilor politici interne.

Conform unui studiu european, 81% dintre consumatorii online își doresc o modalitate de retur cât mai facilă și pentru peste 25% din consumatorii online din România, Easybox este modalitatea preferată de retur.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: Sameday a livrat peste un milion de colete de Black Friday