Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Baia Mare, că e convins de faptul că o creştere permanentă a preţurilor şi taxelor va influenţa intenţia de vot la alegerile din 9 iunie.

„Cu siguranţă va influenţa intenţia de vot. Din acest motiv, Ciucă şi cu Ciolacu, în loc să lase aşa cum era normal să se desfăşoare la termen doar alegerile pentru Parlamentul European, adică, practic, să se ducă ei la examen, să primească notele din partea cetăţenilor pe care le merită, nu s-au dus ei la examen, au zis să-i pună la examen în locul lor pe primari. Din cauza asta au comasat alegerile europarlamentare cu alegerile locale, ca să nu se vadă nemulţumirea profundă care există în societatea românească faţă de modul în care este guvernată România”, a spus Ludovic Orban într-o conferinţă de presă.

Acesta a susţinut că diferite sondaje realizate în ultimă perioadă indică o neîncredere în Guvernul României

„De altfel, toate datele din sondaje, inclusiv din sondajele făcute de ei, dar, de altfel, vă spun din toate discuţiile pe care le am cu oamenii (…), aproape 80% din cetăţeni consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită şi peste 73% sunt nemulţumiţi de cum este condusă România. Din acest motiv i-au trimis la examen pe aleşii locali pentru că trebuie să ştie toată lumea că practic PSD şi PN, intră în campania asta cu 2.900 de primari din 3.200 de primari. Primari care cu siguranţă că se vor bate să se realeagă primari şi în mod evident vor determina foarte mulţi oameni care sunt nemulţumiţi de modul în care este guvernată România, dar care pe ici, pe colo sunt mulţumiţi cum arată condusă localitatea, să voteze după nota care i-o dau primarii. Din cauza asta, în mod evident nu se va vedea dezastrul care va fi pentru actuala coaliţie de guvernare la alegerile prezidenţiale şi la alegerile parlamentare”, a precizat preşedintele Partidului Forţa Dreptei.

Ludovic Orban a participat la evenimentul de lansare a candidaţilor pentru alegerilor din 9 iunie care a avut loc în Piaţa Millenium din municipiul Baia Mare.

În context, candidatul partidului la funcţia de preşedinte al CJ Maramureş, Cristian Opriş, a precizat că organizaţia are candidaţi intraţi în cursa electorală pentru consiliile locale şi primării în 30 de localităţi din judeţ.

De asemenea, candidatul pentru primăria municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a declarat că, după o absenţă îndelungată din viaţa publică de aproape 14 ani, a decis să intre în cursa electorală bazându-se pe experienţa dobândită în cei 18 ani în care a fost primar al municipiului Baia Mare.

Cristian Anghel a fost primar al municipiului Baia Mare în perioada 1993-2010, fiind cel mai longeviv primar în această funcţie din partea PNL.