Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul Emil Boc a anunțat că lucrările de modernizare a platoului Sălii Sporturilor „Horia Demian” sunt aproape de finalizare. Investiția în valoare de peste 3 milioane de lei a ajuns la un stadiu de execuție de 82%, după o vizită a acestuia pe șantier.

„Astăzi, împreună cu dl viceprimar Dan Ștefan Tarcea și colegii mei din primărie, am verificat stadiul lucrărilor la proiectul „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului: zona 3 – Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, investiție de peste 3 milioane euro pentru acest segment. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Zona platoului Sălii Sporturilor, adiacentă Luncii Someșului, este gândită pentru a se integra în proiectul mai amplu „Rethinking Someș” care vizează revitalizarea malurilor Someșului și a Parcului Armătura”, a declarat primarul Clujului.

Emil Boc a prezentat progresele realizate în zona Platoului Sălii Sporturilor „Horia Demian” în ceea ce privește modernizarea spațiilor publice. Astfel, suprafețele pietonale au fost extinse de la zero la 7919 mp, în timp ce aleile pietonale au fost reduse de la 273 la 50,87 metri liniari.

În plus, s-au adăugat piste pentru biciclete în lungime de 318 metri liniari, iar suprafețele carosabile au fost reduse de la 12.024 mp la 2670,58 mp. În ceea ce privește spațiile verzi, acestea au fost extinse de la 1396 mp la 2954 mp, iar numărul de arbori a crescut de la 12 la 101. În același timp, numărul de parcări a scăzut de la 320 la 41 (10 pentru autocare și 31 pentru mașini), iar stațiile de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice au fost introduse în număr de 6 (cu 4 prize fiecare).

În total, pe o suprafață de aproximativ 14.750 mp s-au realizat lucrări de terasamente, demolări, rețele de apă și canalizare, echipamente și mobilier urban, iluminat public și sisteme de telegestiune. Constructorul și proiectantul acestui proiect este Asocierea SC Nord Conforest S.A. – SC Costin și Vlad Birou de proiectare S.R.L., iar valoarea contractului de proiectare și execuție lucrări este de 15.467.646,10 lei cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.