Sursă foto: stiridecluj.ro

În județul Sibiu există un sens giratoriu în care se permite să se învârtă mașina cel mult de trei ori, situat în parcarea unui hotel lângă DN1 în Hula Bradului. Acest indicator inedit a fost postat pe Facebook de către Asociația Pro Infrastructură, iar fotografia a fost realizată de un membru al comunității PeUndeMerg.ro.

Maxim de 3 ori, am zis! Aparent, în acest sens giratoriu nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori, altfel…Dincolo de hazliul situației și de ingeniozitatea legendară a românilor și în materie de indicatoare rutiere, subiectul circulației prin girații este unul foarte serios și complicat care generează multă confuzie, fiind o enigmă totală pentru numeroși șoferi autohtoni. Dovadă stau numeroasele incidente, de la simple înjurături la tamponări care-ți bagă mașina în service o lună și pe tine în spital, ajunse deseori în instanțele de judecată”, au declarat reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Prea mulți șoferi nu știu cum să se încadreze și, dacă e nevoie, când și cui să acorde prioritate la intrarea, schimbarea benzii (în girațiile cu două sau mai multe benzi) și părăsirea sensului giratoriu. S-au consumat râuri de cerneală pe problematica aceasta și nu ar strica să vedem mai repede adoptarea noii inițiative legislative care ar trebui să nu mai lase loc de interpretări și culpe comune. Plus niște instructori auto care-și învață corect elevii și polițiști care știu să aplice legea”, au mai declarat aceștia.

„Intră cine vrea, scapă cine poate.”

Un alt sens giratoriu care a îngreunat traficul şoferilor a fost construit în Dej. Din perspectivă aeriană, rondoul pare desenat „cu mâna stângă.” Linii albe peste linii galbene, zone întregi călcat în picioare în stânga şi dreapta şi bucăţi de asfalt împrăştiate ici şi colo. Practic nimic nu pare să fie la locul său. Forma acestuia a stârnit imaginaţia localnicilor. Între timp, lucrările au fost oprite pentru a găsi soluţii de reconfigurare a sensului giratoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.