Gabriela Firea a făcut primele declarații după ce a fost anunțat candidatul comun al coaliției pentru Primăria Capitalei. Cu regret, aceasta a anunțat ce planuri ar fi avut pentru bucureșteni dacă ar fi fost aleasă, din nou, în funcția de primar general.

Gabriela Firea: „Ultimele luni au fost apăsătoare, tulburi, extrem de încărcate emoțional”

Gabriela Firea nu va candida pentru Primăria Capitalei la alegerile din 9 iunie, cu toate astea a primit oportunitatea de a fi pe listă la europarlamentare. După anunțul lui Cătălin Cârstoiu ca și candidat comun a PSD – PNL, Gabriela Cristea a scris pe rețelele de socializare un mesaj:

„Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!”

Oamenii pe primul loc, în orice funcție publică, aleasă sau numită – acesta este crezul meu politic. Am fost cu gândul doar la oameni ca primar general și senator. La fel ca în perioada în care eram profesor sau jurnalist. Așa voi fi în continuare!

Ultimele luni au fost apăsătoare, tulburi, extrem de încărcate emoțional. Fiecare politician este, mai presus de toate, om. Incertitudinea şi loviturile m-au marcat dar nu m-au descurajat. Rănile se deschid, se închid, chiar dacă rămân cicatricile. Am fost mereu motivată şi am găsit resurse interioare să merg mai departe cu fruntea sus. Susținerea familiei m-a întărit sufletește.

Susținerea oamenilor a fost excepțională în aceste luni, săptămâni, zile intense și vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au oprit pe stradă pentru o îmbrățișare, o încurajare sau care mi-au transmis prin mesaje suportul”, ascris Gabriela Firea.
Gabriela Firea

„Nu-i voi abandona vreodată pe bucureșteni”

„Nu-i voi abandona vreodată pe bucureșteni. Pentru ei am luptat și am lucrat din 2016, ca primar general, din 2020 ca senator președintele al organizației PSD București. Atât eu, cât și colegii mei, vă suntem recunoscători pentru susținerea constantă.

Pentru cetățenii acestui oraș mă voi bate în continuare, în fruntea organizației social-democrate din Capitală și acolo unde echipa politică la nivel național va considera că pot pune la dispoziție puterea mea de muncă şi experiența acumulată în domeniul administrativ.

Decizia Coaliției de guvernare este una clară și nu mai avem timp să o disecăm. Trebuie să recuperăm timpul pierdut pentru că avem un scop comun : salvarea Capitalei.

Domnul Nicușor Dan a fost un experiment nereușit! Bucureștenii nu au trăit niciodată într-o situație atât de grea : mizerie, frig în case, poluare, blocarea șantierelor care ar mai fi putut fluidiza traficul, lipsa oricărei perspective de dezvoltare a orașului”.

Ce planuri avea pentru Capitală

Gabriela Firea a continuat:

„Proiectul meu pentru Bucureşti s-ar fi numit “Orașul dorit de oameni” şi ar fi cuprins prioritățile pe care mi le transmit zilnic bucureștenii şi pe care eram gata să le abordez împreună cu echipa social-democrată :

– transport public eficient;

– lupta reală cu poluarea;

– investiții masive în școli, spitale, teatre;

– finalizarea lucrărilor de mare infrastructură începute în primul mandat;

– noi șantiere deschise pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic şi pentru supralărgirea unor artere greu-circulabile;

– Spitalul Metropolitan;

– reamenajarea tuturor parcurilor şi locurilor de joacă;

– locuințe sociale;

– Sala Polivalentă;

– siguranța cetățenilor;

– lupta cu fenomenul consumului de substanțe interzise, împreună cu MAI şi MEN.

Ideile şi propunerile noastre concrete pentru un oraș dezvoltat, curat, modernizat, aerisit, primitor, în care să-ți placă să trăiești sunt valabile şi pot fi puse în aplicare în continuare de cei care vor reprezenta PSD şi PNL în Primăria Capitalei şi Consiliul General.

Le urez succes candidaților noștri la Primăria Generală, primăriile de sector, CGMB şi consiliile locale şi îi asigur de tot suportul meu”.

Gabriela Firea va fi pe listă la europarlamentare

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a anunțat marți că Gabriela Firea va fi inclusă pe lista comună a PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare și va coordona, împreună cu Sebastian Burduja, campania electorală în București.

„Doamna Firea va fi pe lista la europarlamentare. Vor fi coordonatorii de campanie pe Bucureşti, din partea PSD doamna Gabriela Firea, din partea PSD, domnul Burduja”, a mai spus secretarul general al PSD.