Fincantieri va cumpăra afacerea cu submarine a Leonardo, cu 250-300 de milioane de euro – surse

Fincantieri va finanţa achiziţia, în valoare de 250-300 de milioane de euro (268-322 de milioane de dolari) printr-o recapitalizare de până la 500 de milioane de euro, a declarat una dintre surse pentru Reuters.

Acordul se potriveşte cu strategia mai largă a Fincantieri de a creşte prin achiziţii, concentrându-se mai mult pe apărare – acum reprezentând aproximativ 25% din veniturile sale – precum şi consolidarea poziţiei sale în afacerile submarine.

Fondurile suplimentare, dincolo de valoarea tranzacţiei, vor fi folosite de constructorul naval pentru a-şi dezvolta în continuare afacerea de apărare, un sector în creştere rapidă pe care mizează compania controlată de stat, a adăugat sursa.

Banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) intenţionează să subscrie la majorarea de capital pentru a finanţa tranzacţia, a informat joi cotidianul financiar italian Il Sole 24 ore.

Acţiunile constructorului naval – care are o capitalizare bursieră de 1,15 miliarde de euro – au scăzut cu aproximativ 9%, analiştii fiind îngrijoraţi de mărimea recapitalizării propuse.

Negocierile dintre cele două grupuri controlate de stat au încetinit din cauza ”opoziţiei temporare” din partea managerilor interni, a declarat directorul general al Leonardo, Roberto Cingolani, reporterilor, la mijlocul lunii aprilie.

 

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.