Sursă foto: servuscluj.ro

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au anunțat că evenimentele dedicate Zilei Naționale a României vor avea loc în Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu și Piața Unirii.

Manifestările încep cu ceremonialul de depunere de jerbe și flori în Piața Mihai Viteazul la ora 09:00. Organizate de Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca, Instituția Prefectului Județul Cluj și Divizia 4 Infanterie „Gemina”, evenimentele continuă la ora 10:30 în Piața Avram Iancu, unde are loc ceremonia oficială, defilarea cu tehnică militară și de intervenție, precum și un spectacol de artificii de zi.

De asemenea, la ora 12:00, se desfășoară un eveniment dedicat memoriei liderului revoluției române din 1848 din Transilvania, „Avram Iancu, de 30 de ani în inima Clujului”, organizat în colaborare cu Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România.

Pe Bulevardul Eroilor, între orele 13:00 și 15:00, va avea loc o reconstituire a evenimentelor din anul 1918. De asemenea, un photobooth va fi activ în intervalul 12:00-21:00 pentru ca locuitorii orașului să păstreze amintiri.

La „kilometrul 0” al orașului, în Piața Unirii, evenimentele încep la ora 15:00 cu un regal folcloric susținut de artiști și ansambluri folclorice, printre care Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Valeria și Traian Ilea, Cristian Totpati, Mariana Sfechiș, Lucia Potra, Adriana Irimieș, Mihaela Grindean, ansamblul folcloric Mărțișorul și ansamblul folcloric Dor Transilvan.

Iluminatul festiv în oraș va avea loc de la ora 19:00, urmat de spectacole susținute de Delia și Cargo pe scena din Piața Unirii.

De la ora 20:00, în Piața Avram Iancu, se va desfășura un spectacol inedit de drone și artificii, având ca temă învățămintele anilor trecuți: „Timpurile și lumea se schimbă, nimic nu este veșnic. Legământul nostru este să nu contenim în străduința de a ne proteja meleagurile și credința pentru a le putea lăsa moștenire urmașilor noștri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.