Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în prima parte a lunii februarie 2023. Meteorologii spun că vremea din toată țara va fi plină de surprize şi ar trebui să ne obișnuim.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) estimează că temperaturile vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, în primele trei săptămâni din februarie 2023. Mai exact, luna februarie va debuta cu o vreme mai caldă decât normalul perioadei, iar cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, mai ales în prima parte a intervalului.

ANM anunță că în prima săptămână din luna februarie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât ar fi normal, la nivelul întregii țări, cu cele mai mari diferențe în zona Moldovei.

Cum va fi vremea în perioada 23.01.2023 – 30.01.2023

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud-vest a ţării, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice.

Mai exact, în partea de sud a țării, nivelul precipitațiilor va fi deficitar, astfel că în aceste zone sunt șanse slabe să apară ninsori. În restul țării, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru luna februarie, ceea ce înseamnă că, în anumite zone, ar putea să apară precipitații. Cu toate acestea, dacă temperaturile vor rămâne ridicate, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie.

Vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal și în a doua săptămână din februarie

Temperatura medie a aerului, pentru perioada 30.01.2023 – 06.02.2023, va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar şi uşor mai coborâte la munte. Cantitățile de precipitații vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Iar în intervalul 06.02.2023 – 13.02.2023 cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în toate regiunile. Meteorologii spun că în acest moment, în estimările lor, nu rezultă o răcire tranșantă a vremii nici în restul lunii. Cu privire la ninsori, nu sunt prevăzute, doar în zonele montane, la altitudini mari, poate să mai fulguiască.

ANM mai arată că temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sudvestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pentru perioada 13.02.2023 – 20.02.2023, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cum va fi Vremea în Bucureşti şi la munte

Potrivit ANM, vremea va fi plăcută în februarie 2023 la București. Maximele din timpul zilei fiind cuprinse, în general, între 1 și 12 grade. În a doua săptămână din februarie ar putea fi temperaturi ceva mai mici, care se vor încadra între 1 și 9 grade.

Minimele vor fi cuprinse între 0 și -7 grade, cu cele mai ridicate valori pe final de lună. Şansele de ninsoare sunt slabe, astfel că doar pe 4 februarie ar putea să mai apară câteva fulguieli.

În intervalul 2-7 februarie pot să apară precipitații sub formă de ninsoare, însă izolat. Temperaturile maxime se vor situa între 1 și 11 grade, iar minimele înregistrate în timpul nopților vor fi cuprinse între 0 și -8 grade, potrivit ANM.