Sursă foto: stiridecluj.ro

Autoritățile avertizează că cei care nu își curăță zăpada din fața casei sau a afacerii pot fi amendati cu sume mari de bani. Persoanele fizice, juridice și asociațiile de proprietari sunt direct responsabile de îndepărtarea zăpezii și a gheții din fața imobilelor pe care le dețin sau le folosesc, precum și de îndepărtarea țurțurilor de pe acoperiș.

Autoritățile locale sunt cele care stabilesc ce obligații au cetățenii când s-a depus zăpadă, iar sumele amenzi impuse de Poliția Locală variază de la o localitate la alta. Curățarea zăpezii și a gheții de pe trotuare și îndepărtarea țurțurilor sunt nu numai probleme de bun simț civic, ci și obligații prevăzute prin lege și nerespectarea acestora poate duce la amenzi din partea Poliției Locale.

Potrivit Ordonanței Guvernului nr. 21/2002, cetățenii, indiferent dacă sunt persoane fizice, juridice sau asociații de proprietari în cazul blocurilor, sunt obligați să curățe zăpada și gheața de pe trotuare din fața imobilelor pe care le dețin sau le folosesc și să mențină curățenia în acel loc. Asociațiile de proprietari sunt responsabile de îndeplinirea acestor obligații  și răspund pentru ele în fața autorităților administrației publice locale. Nerespectarea acestor obligații poate duce la aplicarea de amenzi de către Poliția Locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.