Sucul de portocale oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv capacitatea de a stimula funcția sistemului imunitar, reduce semnele de îmbătrânire, protejează împotriva cancerului, stimulează reparația celulară și metabolismul, detoxifică organismul, îmbunătățește tensiunea arterială, reduce inflamația și reduce nivelul de colesterol.

Istoria portocalelor începe din China, cu peste 4500 de ani în urmă.

Sucul de portocale poate fi la fel de benefic ca și consumul întregului fruct, cu condiția să fie 100% natural și să nu fie încărcat cu conservanți, aditivi sau zahăr.

Beneficiile sucului de portocale sunt atribuite vitaminelor și mineralelor cum ar fi vitamina C, A, tiamina, folat, potasiu, fibre, proteine, cupru, magneziu, flavonoide și hesperidina.
Un singur pahar de suc de portocale contine mai mult de 200% din necesarul de vitamina C. Această vitamină este cunoscută și sub numele de acid ascorbic și funcționează ca un antioxidant primar în organism, distrugând radicalii liberi înainte ca aceștia să poate afecta sistemele organismului. Organismul are nevoie de vitamina C pentru a stimula și alte aspecte ale sistemului imunitar. În plus, este una dintre componentele fundamentale ale colagenului, necesar pentru repararea celulelor și pentru a crește țesuturile noi în organism.

Datorită proprietăților antioxidante ajută la prevenirea cancerului. Antioxidanții păstrează ADN-ul celulelor sănătos, reduce creșterea tumorală și omoară celulele canceroase.
Sucul de portocale este bogat și în vitamina A, care acționează ca un antioxidant moderat. Ea detoxifică organismul prin creșterea funcției rinichilor. A fost mult timp asociată cu sănătatea ochilor și prevenirea degenerării maculare. Un singur pahar de suc conține aproximativ 50% din doza zilnică recomandată de vitamina A.

Sucul de portocale conține folat. Folatul este un membru al complexului de vitamine B. Această vitamină este esențială în crearea ADN-ului și în creșterea celulelor noi.
Păstrează celulele în condiții de siguranță. În plus, joacă un rol în construirea de noi celule roșii în sânge, precum și stimularea fluxului de sânge către extremități. Aceasta susține metabolismul general și funcționarea tuturor sistemelor.
Citricele sunt de obicei considerate agenți antiinflamatori, iar sucul de portocale nu face excepție. Alimentele bogate în zahăr și grăsimi pot duce la inflamarea diferitelor parți ale corpului, iar acest lucru, la rândul său, duce la creșterea rezistenței la insulină. Aceasta este una dintre principalele cauze care stau la baza diabetului de tip 2 și aterosclerozei. Studiile au arătat că sucul de portocale inhibă rezistența la insulină prin reducerea inflamației, protejând astfel inima și garantând protecția cardiovasculară în ansamblu. De asemenea, capacitatea de a reduce șansele de a dezvolta diabet zaharat este un bonus major al acestui fruct.
Antioxidantul denumit hesperidină influențează activitatea și funcționarea vaselor mici de sânge, ducând la o reducere a tensiunii arteriale și a riscului de boli cardiovasculare.
Colesterolul ridicat este una dintre cele mai periculoase cauze ale bolilor cardiovasculare.
Sucul de portocale s-a dovedit a reduce prezența și efectele colesterolului LDL și crește cantitatea de colesterol HDL. Această proprietate reduce șansele de ateroscleroză, infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.
Atentie! Sucul de portocale, la fel ca sucul celor mai multe fructe citrice, este destul de acid, astfel încât, băut în exces, poate supăra stomacul.