Un bărbat de 42 de ani din Cluj-Napoca a fost plasat în arest preventiv pentru furt calificat și tentativă de furt calificat, după ce a încercat să pătrundă prin efracție în mai multe apartamente. În timpul celei mai recente tentative, proprietarul l-a surprins pe hoț și a chemat imediat poliția.

„Din verificările efectuate a reieșit faptul că în data de 26 februarie a.c., în jurul orei 21.40, cel în cauză ar fi pătruns, prin escaladare, într-o locuință situată pe strada Putna din municipiul Cluj-Napoca, unde ar fi fost surprins de proprietarul acesteia, chiar în timp ce intenționa să sustragă bunuri.

Totodată, în urma activităților investigativ-operative, polițiștii au constatat că în cursul aceleiași zile, bărbatul ar fi încercat să pătrundă în alte 2 locuințe situate pe o altă stradă din municipiu.

La data de 26 februarie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, Judecătoria Cluj-Napoca a emis pe numele acestuia măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, au declarat polițiștii clujeni.

Polițiștii oferă câteva recomandări pentru a preveni căderea victimă hoților, și anume:

  1. Montați un interfon la intrarea în scară și utilizați-l corespunzător pentru a controla accesul persoanelor în imobil.
  2. Asigurați-vă că ușile de la subsol, terase sau intrările suplimentare sunt dotate cu încuietori corespunzătoare.
  3. Verificați că dispozitivul de amortizare montat pe ușa de intrare asigură o închidere completă a acesteia.
  4. Asigurați-vă că holurile blocului și palierele sunt bine iluminate.
  5. Instalați un sistem de iluminare automat cu detecție de mișcare și un sistem de supraveghere video.
  6. Montați un sistem de alarmă în locuința dumneavoastră și o încuietoare de înaltă siguranță la ușa de acces în locuință.
  7. Verificați cu atenție dacă ușa de acces în locuință este încuiată înainte de a părăsi imobilul.

De asemenea, puteți instala un sistem de supraveghere video în exteriorul casei care să înregistreze orice activitate desfășurată în curte, o protecție perimetrală care să avertizeze în cazul pătrunderii persoanelor străine în curtea dumneavoastră și o iluminare cu senzori de mișcare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.