Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul Emil Boc a anunțat că municipiul Cluj-Napoca va avea un nou parc, Parcul Feroviarilor, care va fi finalizat în acest an. Investiția în valoare de 9 milioane de euro a fost vizitată de primar pe șantier.

„Lucrările pentru reamenajarea integrală a suprafeței de 5,3 ha a Parcului Feroviarilor avansează. Prin acest proiect clujenii vor beneficia de un nou spațiu verde de calitate. Amenajarea presupune un nivel ridicat de biodiversitate, oferind un cadru propice atât pentru floră cât și pentru faună temporară.

Vegetația existentă formată din 180 de arbori a fost păstrată. Zona verde va fi suplimentată prin plantarea a 510 noi arbori cu balot și 30.458 exemplare vegetație de talie mică: garduri vii, masive vegetație în zone umbroase, garnisire suprafețe grădini pluviale și zone inundabile și pentru acoperire taluzuri. Suprafața totală verde la finalizarea proiectului va fi 49.653 mp”, a spus edilul pe rețelele de socializare.

În acea zonă, sunt în desfășurare mai multe proiecte de modernizare și reabilitare, care includ:

  • reabilitarea Parcului Feroviarilor, ce va cuprinde un pavilion închis multifuncțional, patru pavilioane deschise pentru intrarea principală Sud, intrarea principală Nord-Est și intrarea secundară, un pavilion deschis circular, două pavilioane închise pentru spații tehnice și grupuri sanitare, două amfiteatre, amenajarea a două lacuri de retenție, o platformă de odihnă, o rigolă naturală deschisă (biofiltru), sistematizarea aleilor și amenajări peisagere, precum și montajul de echipamente pentru instalațiile sanitare.
  • reabilitarea străzii Parcul Feroviarilor, care va consta în desfacerea trotuarelor și frezarea unei părți a carosabilului.
  • construirea a două pasarele pietonale peste râul Someș: pasarela pietonală 1 și pasarela pietonală 2.

Valoarea totală a proiectelor este de 43.999.114,63 lei cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.