Sursă foto: servuscluj.ro

Consiliul Județean Cluj a transmis că au început lucrările de demolare a vechiului pod din localitatea Someșu Rece, situat pe drumul județean DJ 107P (DN1) Gilău – Mărișel – DN 1R. Pe durata lucrărilor, circulația rutieră va fi redirecționată pe un pod provizoriu, având o lungime de 45 de metri și fiind construit pe o structură metalică. Circulația va fi alternativă, pe o singură bandă. Această soluție va fi valabilă până la finalizarea lucrărilor de demolare și construire a noului pod.

”Constructorul ne-a asigurat că demolarea vechiului pod va dura maximum trei săptămâni, după care vom demara, de îndată, construcția celui nou. O noutate în acest context este cea legată de tehnica de demolare aplicată, prin care dorim să protejăm cât mai mult mediul. Astfel, extracția bucăților de beton este realizată controlat, prin tăiere mecanică pe porțiuni și susținere din macara, pentru a evita în acest fel căderea în lacul Gilău și afectarea, pe cale de consecință, a calității apei, respectiv a florei și faunei acvatice din areal”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Pe traseul drumului județean DJ107P (DN1) Gilău – Mărișel – DN 1R mai există 13 poduri, dintre care 2 sunt într-un stadiu avansat de construcție. În ansamblu, lucrările de modernizare a acestui drum județean se apropie de finalizare, având un progres de aproximativ 80%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.