Categorii
Actualitate

8 pompieri clujeni au plecat ieri într-o misiune în Franța

În luna august, pompierii români vor participa la un program de pre-poziționare organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, pentru a sprijini autoritățile franceze în gestionarea incendiilor de pădure. Aceștia vor contribui cu un modul național specializat în stinsul incendiilor de pădure, cu scopul de a consolida reziliența autorităților franceze în fața acestui tip de risc. Printre cei care vor participa se află și 8 pompieri din Cluj, care au plecat către Franța ieri.

Obiectivele programului includ reducerea timpului de răspuns în cazul incendiilor de pădure, îmbunătățirea activităților de pregătire a modulelor de intervenție ale statelor membre și dezvoltarea interoperabilității între forțele participante. Modulul specializat de stins incendiile de pădure va fi activat și operaționalizat pentru a monitoriza și interveni în focarele de incendii de pe teritoriul Franței, în locațiile stabilite de partenerii francezi.

Prima echipă, formată din 40 de pompieri și 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (cu o capacitate de 3000 litri), 1 cisternă (30.000 litri), 1 autospecială cu o capacitate mare (10.000 litri), 1 microbuz pentru transportul personalului și 1 autocar, și-a început deplasarea pe ruta Arad – Nădlac – Budapesta – Geneva – Marsilia pe data de 30 iulie. Echipa include și un ofițer și 7 subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” din județul Cluj.

Tehnica și personalul de intervenție vor fi suplimentate în funcție de nevoile identificate pe teren și la solicitarea autorităților franceze, prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă.

În data de 16 august 2022, echipele vor fi înlocuite, iar alți 40 de pompieri vor participa la misiune, inclusiv 3 pompieri clujeni care se vor alătura echipei în Marsilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *