Sursă foto: servuscluj.ro

În acest an, Primăria Cluj-Napoca a alocat 4 milioane de lei pentru programul „Alimente”, care are scopul de a ajuta financiar persoanele cu venituri reduse. Primarul Emil Boc a comunicat că banii vor fi acordați beneficiarilor începând cu data de 10 aprilie.

„Începând cu 10 aprilie cardurile beneficiarilor vor fi încărcate cu 200 lei. Cei care se încadrează în limitele de venit pot depune în continuare cereri pentru sprijinul anual de 400 lei.

Programul demarat în 2013 vine în sprijinul persoanelor fără venituri, cu venituri reduse sau venituri insuficiente pentru asigurarea unui trai decent. În anul 2022 municipalitatea a acordat un număr de 9159 tichete sociale pe suport electronic în valoare de 400 lei/an/beneficiar.

În ședința ordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca din luna martie a fost aprobat proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 4.000.000 de lei din bugetul pentru anul 2023 al Direcției de Asistență Socială și Medicală – DASM Cluj-Napoca pentru implementarea Programului social „Alimente”, dedicat persoanelor și familiilor cu condiții speciale”, a spus Emil Boc pe rețelele de socializare.

În Cluj-Napoca, Programul Alimente este disponibil pentru următoarele categorii de persoane:

  • Persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
  • Pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
  • Șomeri înregistrați (cu/fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1.386 lei/membru de familie;
  • Beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
  • Victimele traficului de persoane;
  • Victimele violenței domestice.

Formularul de cerere/declarație pe propria răspundere poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca sau de pe site-ul Direcției de Asistență Socială și Medicală. De asemenea, formularul poate fi obținut fizic de la sediul Centrului de Informare pentru Cetățeni, primăriile de cartier sau de la sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală.

Data limită pentru depunerea cererilor/declarațiilor pe propria răspundere este ultima zi lucrătoare din luna noiembrie a anului 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.