Sursa foto: stiridecluj.ro

Pompierii clujeni au desfășurat 178 de misiuni în perioada 25-27 octombrie 2024. Dintre acestea, 36 au fost intervenții la accidente rutiere, incendii sau pentru restabilirea stării de normalitate. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat 142 de cazuri medicale.

Printre cele mai semnificative misiuni, se numără intervenția din primele ore ale zilei de sâmbătă, 26 octombrie, când pompierii de la Detașamentul Turda au fost solicitați să stingă un incendiu la o cabană din localitatea Băișoara. Flăcările s-au manifestat în jurul hornului, pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați. Din fericire, nu au fost victime, iar cauza probabilă a incendiului a fost izolarea necorespunzătoare a hornului.

Tot sâmbătă, 26 octombrie, pompierii din Detașamentul Turda au intervenit pentru a stinge un incendiu care a cuprins un autoturism pe autostrada A3, în apropiere de municipiul Câmpia Turzii. Incendiul s-a extins rapid, însă, din fericire, nu au fost raportate victime. Se pare că flăcările au izbucnit din cauza unei defecțiuni electrice la compartimentul motor.

În seara de sâmbătă, un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă din Detașamentul 2 Cluj-Napoca a intervenit la un accident rutier pe Calea Florești din Cluj-Napoca. Din păcate, accidentul s-a soldat cu decesul unui pieton, o femeie de 27 de ani.

În concluzie, având în vedere că sezonul rece se apropie, prevenirea situațiilor de urgență devine esențială. Autoritățile vă recomandă să verificați atent sobele, semineele, canalele și coșurile de evacuare a fumului, pentru a preveni eventualele fisuri care ar putea permite scânteilor să aprindă materialele combustibile din apropiere:

— Tencuiți și spoiți cu var partea din pod a coșului de fum, pentru a putea sesiza imediat eventualele fisuri. — Curățați canalele și coșurile de fum înainte de sezonul rece și periodic ulterior. — Nu introduceți în sobă sau seminee lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu lăsați ușa focarului deschisă și evitați supraîncălzirea acestora. — Nu lăsați copiii nesupravegheați în încăperi unde sunt în funcțiune astfel de sisteme de încălzire.

Toate măsurile de siguranță sunt disponibile pe platforma www.fiipregatit.ro și în aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.