PNu este necesar să mergeți la un profesionist spa pentru a obține un tratament care vă va oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Baia la picioare poate fi preparată cu cheltuială foarte mică și cu ingrediente care se găsesc în fiecare gospodărie (rar ai nevoie de mai mult de 5 lucruri). Aceste remedii pot stimula circulația sângelui, pot ajuta la vindecarea anumitor boli și pot avea un efect puternic asupra minții și corpului.


Un alt lucru bun la aceste băi este faptul că, atunci când vă faceți propria baie pentru picioare, puteți să schimbați concentrația ingredientelor și astfel obțineți mai multe beneficii și reduceți riscul iritației pielii cauzate de adăugarea de substanțe chimice.

Noi vă împărtășim 10 rețete magice de baie pentru picioare care funcționează excelent pentru a trata diferite probleme de sănătate.

Băi cu temperaturi alternante pentru picioarele umflate

Diferitele temperaturi ale apei vor funcționa foarte bine pentru a favoriza o mai bună circulație a sângelui în picioare. Însă, asigurați-vă că apa pe care o utilizați nu este prea fierbinte.

Luați 2 ligheane și umpleți-l pe unul cu apă fierbinte (dar nu opărită), iar pe cel de-al doilea cu apă rece.  Înmuiați picioarele în apă fierbinte timp de 10 minute, apoi puneți-le încă 10-12 minute în ligheanul cu apă rece. Treci înapoi la apa fierbinte și ține-ți picioarele acolo încă 5 minute.

Baie de citrice pentru a scăpa de mirosul picioarelor

Această baie nu numai că va lupta împotriva mirosurilor neplăcute și a transpirației, dar este și o modalitate perfectă de a calma durerile de picioare.

Adăugați o lămâie, un lime și o portocală (toate feliate complet) într-un lighean cu apă caldă. Puneți și 4 picături de ulei de mentă, 4 picături de ulei de arbore de ceai și 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Înmuiați picioarele în amestec timp de aproximativ o jumătate de oră.

Baie cu eucalipt pentru a elimina stresul 

După ce vei face această baie de picioare, te vei simți mai relaxat și mai calm.

Pentru a o pregăti adăugați puțină sare Epsom într-un lighean plin cu apă caldă și apoi puneți 8 picături de ulei de eucalipt. Înmuiați picioarele timp de 20-30 de minute.

Baie cu ierburi pentru a te recupera după o zi lungă de muncă

 

Acest remediu acasă va ajuta organismul să funcționeze corect, mai ales după multe ore petrecute în picioare sau pe scaun. Printre beneficiile pe care le are este și detoxifierea și o piele mai sănătoasă. Ierburile aromate fac, de asemenea, minuni pentru starea ta de spirit și te ajută să te relaxezi complet.

Faceți o baie de picioare cu apă caldă, adăugând 2 linguri de sare Epsom sau sare de mare, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de ulei de măsline extravirgin și orice ierburi doriți – pătrunjel, rozmarin sau mentă. Puteți lega ierburile într-un tifon de brânză, astfel încât apa dvs. să rămână curată.

Baie de lavandă pentru a calma durerile de mușchi

Lavanda este cunoscută ca fiind un calmant natural al durerii. Această baie va ajuta la calmarea articulațiilor dureroase și va aduce alinare mușchilor, în timp ce aroma sa plăcută vă va calma mintea.

La un lighean cu apă caldă adăugați 1/2 cană de săruri Epsom, 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 6 picături de ulei esențial de lavandă. Înmuiați-vă picioarele acolo timp de 15 până la 30 de minute.

Baie cu suc de lămâie pentru unghiile galbene

Deși această baie răcoritoare în sine poate ajuta la îndepărtarea petelor galbene de pe unghii, merită să știți că frecarea directă a feliilor de lămâie pe zonele cu probleme este, de asemenea, un tratament bun în acest caz.

Pentru a realiza această baie adăugați o lingură de suc proaspăt de lămâie în apă și înmuiați-vă degetele de la picioare în amestec.

Baie cu Sare Epsom pentru a reduce inflamația

Sarea Epsom poate avea un efect destul de bun în cazurile de durere și inflamație, în plus, această baie pentru picioare va fi un remediu excelent pentru a vă ajuta să vă simțiți mai relaxați și să vă îmbunătățiți concentrarea.

Pune 2-3 linguri de sare într-un lighean cu apă caldă. Înmuiați picioarele în amestec timp de 10 până la 15 minute. Sarea poate face pielea uscată, așa că este important să hidratați bine picioarele după această procedură.

Baie cu bicarbonat de sodiu pentru piele uscată