1.111 elevi clujeni au luat parte la un eveniment inedit de promovare a lecturii, inițiat de profesorii Școlii Gimnaziale „Ioan Bob”.

„Am celebrat Ziua internațională a cititului împreună alături de profesori, reprezentanți ai mediului academic, societății civile și 1.111 elevi de la Școala Gimnazială „Ioan Bob”. Astfel, am participat la o lectură publică online a renumitei cărți „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry.

Cu această ocazie îi felicit și le mulțumesc profesorilor Școlii „Ioan Bob” pentru inițiativă! Sper ca acest exemplu să fie urmat și de alte școli și, încă o dată, îi încurajez pe elevi să pună preț pe citit, pe carte. Nu există o cale mai bună de a avea prosperitate în viață, de a te putea împlini personal, de a sta departe de lucrurile negative decât prin educație”, a declarat primarul Emil Boc.

În 2018, în Piața Unirii, în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania a avut loc o lectură similară a cărții lui Mihai Eminescu „100 de poeme alese”, la care au participat peste 3.800 de cititori de toate vârstele.

Emil Boc a mai punctat că educația și cultura se manifestă prin lectură, iar Primăria va continua să susțină inițiativele educaționale, care reflectă identitatea culturală și universitară a Clujului.

La eveniment au participat personalități din domeniul educației clujene, dar și din cel artistic.