Categorii
Externe

Zelenski, mesaj după ce Prigojin a oprit revolta: Știm cum să câștigăm și se va întâmpla. Victoria noastră în acest război

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat oprirea revoltei din Rusia. În urmă cu ceva timp, acesta a ordonat oamenilor săi să retragă, ajungând la un acord cu liderul din Belarus.Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut o primă reacție după decizia lui Evgheni Prigojin și a menționat că securitatea flancului estic al Europei depinde doar de apărarea lor.„Astăzi, lumea a văzut că șefii Rusiei nu controlează nimic. Nimic. Haos total. Absența totală a oricărei previzibilități.În primul rând, lumea nu ar trebui să se teamă. Știm ce ne protejează. Unitatea noastră. Ucraina va putea cu siguranță să protejeze Europa de orice forță rusă și nu contează cine le comandă. Vom proteja. Securitatea flancului estic al Europei depinde doar de apărarea noastră.Soldații ucraineni, tunurile ucrainene, tancurile ucrainene, rachetele ucrainene sunt tot ceea ce protejează Europa de asemenea marșuri pe care le vedem astăzi pe teritoriul Rusiei. Și când cerem să ne dea avioanele F-16 sau ATACMS, ne îmbunătățim apărarea comună. Apărare adevărată.În al doilea rând, totul trebuie să fie real. Este timpul ca toată lumea din lume să spună sincer că toate acțiunile criminale ale Rusiei împotriva Ucrainei au fost și sunt neprovocate. Și toți trebuie să ne concentrăm exclusiv pe prioritățile noastre comune de securitate. NATO nu este doar un cuvânt sau un set de promisiuni formale. Acestea sunt garanții de încredere pentru toată lumea că pacea nu va fi distrusă. Fără Ucraina, astfel de garanții sunt fără valoare. Deja în iulie, la summitul de la Vilnius, este o șansă istorică pentru decizii reale fără a privi înapoi la Rusia. Orice națiune care se învecinează cu Rusia susține acest lucru.Ce vom face noi, ucrainenii?Ne vom apăra țara. Ne vom apăra libertatea. Nu vom tace și nu vom fi inactivi. Știm cum să câștigăm – și se va întâmpla. Victoria noastră în acest război.Și voi, rușilor, ce veți face?Cu cât trupele voastre stau mai mult pe pământul ucrainean, cu atât vor aduce mai multe devastări în Rusia. Cu cât această persoană se află mai mult în Kremlin, cu atât vor fi mai multe dezastre”, a declarat Volodimir Zelenski pe Twitter.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.