La scurt timp după ce s-a aflat că președintele SUA, Joe Biden, a efectuat o vizită surpriză la Kiev, bloggerii ruși au început să îl ironizeze pe Vladimir Putin. Iată ce au spus rușii nemulțumiți.Bloggeri ruși, nemulțumiți de atitudinea oficialilor ruși
Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a efectuat luni, 20 febuarie 2023, o vizită-surpriză la Kiev, cu câteva zile înaintea marcării unui an de la declanşarea războiului din Ucraina, 24 februarie 2022. La doar câteva ore distanță după ce presa internațională a anunțat prezenta președintelui SUA în Ucraina, bloggeri ruși au început să își exprime nemulțumirile în mediul online.Guvernul de la Moscova a fost informat în prealabil despre vizita-surpriză a lui Joe Biden în Ucraina pentru a evita orice incident. Bloggerii ruși, care susțin războiul din Ucraina, au acuzat Guvernul de la Moscova că a dat dovadă din nou de slăbiciune, potrivit CNN.De exemplu, Igor Girkin, un fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) implicat în organizarea anexării Peninsulei Crimeii la Rusia şi a trupelor pro-ruse din estul Ucrainei, este de părere că Joe Biden ar fi putut să meargă chiar până în Bahmut şi nu i s-ar fi întâmplat nimic.La rândul său, jurnalistul rus Serghei Mardan a descris vizita-surpriză a lui Joe Biden la Kiev drept „o umilire demonstrativă a Rusiei”. Pe un cont de Telegram, militarii ruşi au scris, ironic, că Joe Biden a ajuns la Kiev înaintea lui Vladimir Putin, referindu-se la faptul că armata Rusiei ajunsese în martie 2022 la porţile Kievului, dar a decis să se retragă.Joe Biden, la Kiev: „Războiul de cucerire al lui Putin eşuează”
La doar câteva ore distanță după ce Joe Biden a ajuns la Kiev, ministrul de Externe din Ucraina, Dmitro Kuleba, a spus că vizita sa transmite un semnal clar Rusiei, acela că „nimănui nu îi este frică” de ea. Potrivit spuselor sale, vizita-surpriză a lui Biden în Ucraina este „una istorică” și că atât președintele SUA, cât şi președintele Ucrainei sunt încântaţi de discuțiile purtate.„Această vizită este victoria poporului ucrainean şi a preşedintelui Zelenski. A fost efectuată în pofida a tot pentru binele victoriei Ucrainei şi a întregii lumi libere. Este un semnal clar pentru mlaştină – nimănui nu-i este frică de tine!”, a zis, luni, Dmitro Kuleba, potrivit unui comunicat de presă.Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit lui Biden pentru că a efectuat o vizită-surpriză la Kiev „într-un moment foarte dificil”.„Această discuţie ne aduce mai aproape de victorie. Astăzi negocierile noastre au fost foarte fructuoase… Au fost foarte importante şi cruciale”, a afirmat Volodimir Zelenski în declaraţiile comune cu Joe Biden în faţa presei.Acesta a precizat, totodată, că rachetele cu rază lungă de acţiune sunt în discuţie şi că a luat notă de ajutorul suplimentar promis de Biden.„Acesta este un semnal clar că tentativa Rusiei de relansare nu va avea nicio şansă”, a zis Voldimir Zelenski, potrivit unui jurnalist care a făcut deplasarea împreună cu Joe Biden la Kiev, citat fiind de agenția de presă Reuters.„Rusia vrea să şteargă Ucraina de pe hartă. Războiul de cucerire al lui Putin eşuează”, a adăugat Joe Biden.