Sursă foto: servuscluj.ro

În dimineața zilei de astăzi, clujeanul Vlad Pop și-a început călătoria spre Canada, unde peste trei zile va participa la una dintre cele mai dificile competiții de alergare din lume, maratonul 6633 Arctic Ultra. Scopul său este să strângă fonduri pentru a oferi burse educaționale pentru 200 de copii cu cancer, care sunt sprijiniți de Asociația Magic. Temperaturile extreme de până la -50 de grade Celsius pe care le va întâlni în timpul cursei nu îl vor descuraja să-și atingă obiectivul nobil de a ajuta copiii bolnavi.

„6633 Ultra are evenimente de 192 de km și 620 de km care încep în Teritoriul Yukon al Canadei și se termină în Teritoriile de Nord-Vest. Suferi de vânturi puternice și de temperaturi sălbatice care pot coborî până la -50 de grade. Dacă alegeți traseul de 620 de km, cursa se va încheia în satul Tuktoyaktuk, care este situat de-a lungul malurilor Oceanului Arctic”, au precizat organizatorii competiției.

„Cei mai mulți dintre copiii diagnosticați cu afecțiuni oncologice petrec foarte mult timp în spital. Tratamentul lor durează luni întregi, uneori ani. De aceea, ei nu mai pot merge la școală precum copiii normali, studiile sunt întrerupte, iar starea emoțională și fizică le este afectată.

Continuarea studiilor și întoarcerea la școală este dificilă și are nevoie de suportul colegilor, profesorilor și al familiei. Pentru că toate resursele materiale ale familiei se concentrează într-un singur punct – însănătoșirea celui mic – este nevoie de suport financiar. Când mâncarea, hainele, cărțile și caietele devin produse de lux, MagicEDU vine în ajutor cu burse pentru continuarea educației”, a declarat Vlad Pop.

Bursele MagicEDU au în vedere următoarele:

  • Reintegrarea copilului la școală prin suport financiar printr-o bursă în valoare de 500 de lei, în fiecare lună, timp de un an;
  • Acoperirea cheltuielilor pentru rechizite școlare, cărți și pentru pregătirea la materii din care copiii susțîn examenele de capacitate sau bacalaureat;
  • Susținerea tinerilor care urmează facultatea, în anumite cazuri.

Cine dorește să susținî acest proiect, poate face donații AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.