Sursă foto: servuscluj.ro

Vineri, în curtea Penitenciarului de Maximă Siguranță Gherla, a avut loc o tentativă de omor. Trei deținuți au încercat să-și omoare un coleg. Conform unei informări trimise conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), incidentul a avut loc în jurul orei 14:12.

„Deținutul agresat a fost prezentat la cabinetul medical, unde s-a constatat faptul că prezenta plagă tăiată în regiunea mandibulară stânga de aproximativ 6 centimetri, pentru care i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare și a fost apelat Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Ulterior, cu sprijinul echipajului medical sosit în cadrul unității, deținutul a fost prezentat la Spitalul Municipal Gherla și Spitalul Militar Cluj-Napoca, pentru consult medical de specialitate și investigații medicale suplimentare.

De asemenea, au fost prezentați la cabinetul medical și agresorii, iar în urma examinării medicale s-a constatat faptul că un deținut nu prezenta urme de violență, un deținut prezenta «traumatism zona temporală», iar un deținut prezenta «plagă superficială de aproximativ 10 centimetri regiunea lombară dreapta».

O echipă de lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Cluj – Poliția Municipiului Gherla s-a deplasat la sediul unității pentru a efectua cercetări la fața locului și pentru audierea deținuților care se aflau în curtea de plimbare.

Celor trei agresori le-au fost întocmite rapoarte de incident și au fost relocați la camere diferite. Despre producerea evenimentului a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Gherla.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.