Video: Grindeanu reînvie ideea canalului Dunăre-București

0
15

tds_thumb_td_696x385_retinatds_thumb_td_696x385_retinatds_thumb_td_696x385_retina

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind continuarea lucrărilor pe Canalul București – Dunăre ar urma să fie semnat anul viitor, a transmis luni Sorin Grindeanu. Ministrul Transporturilor a anunțat și aplicarea unor amenzi de peste jumătate de milion de lei firmelor care exploatează balast în zonă.

 

„Aviz firmelor dornice de câștiguri rapide pe seama comunităților mici și a proiectelor cu importanță strategică! În urma sesizărilor unor cetățeni, am dispus mai multe controale pe traseul proiectului Canalului navigabil București – Dunăre. Au fost date amenzi de peste jumătate de milion de lei și au fost aplicate 21 de sancțiuni firmelor care exploatează balast în zonă”, a precizat șeful Transporturilor.

Potrivit lui, IGPR a constatat comiterea a 2 infracțiuni (evaziune fiscală și nerespectarea legii mineritului), Garda de Mediu a oprit activitatea a trei firme care nu dețineau acord de mediu și a dat amenzi cu o valoare de 167.500 lei, ISCTR a amendat mai multe firme care au depășit greutatea maximă pentru transportul pe drumurile publice – 95.000 lei, iar Compania Națională Apele Române a aplicat opt sancțiuni de 270.000 lei.

Controalele au fost desfășurate pe raza județelor Giurgiu, Ilfov și Călărași, în baza unui protocol încheiat între Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne și Ministerul Mediului.

„Deși lucrările la Canalul București-Dunăre (începute în 1986) au intrat în conservare în 1989, proiectul nu trebuie lăsat să se degradeze iremediabil. Statul român intenționează să reia acest proiect care ar permite navelor fluviale să transporte mărfuri spre și dinspre București, ceea ce ar transforma Capitala României într-un important nod logistic naval”, a continuat ministrul Transporturilor.

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile (CNACN) Constanța a primit două oferte la licitația pentru reactualizarea studiului de fezabilitate necesar amenajării râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație. Mai exact, este vorba despre faimosul canal Dunăre – București, început înainte de 1989.

Cele două oferte, depuse până la termenul – limită din 13 octombrie 2022, provin de la:

1. TPF INGINERIE SRL,
2. AQUA PROCIV PROIECT SRL

Licitația privind reactualizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigatie și alte folosințe” a fost lansată pe 5 august 2022.

Lucrările vizate ar urma să fie efectuate pe cursul râului Argeș, aval de lacul Mihăilești – Cornetu și pe cursul râului Dâmbovița, aval de podul de pe șoseaua de centură a municipiului București, pe teritoriul județelor Ilfov, Giurgiu și Călărași.

Valoarea estimată a contractului este de șase milioane de lei, iar durata este de 11 luni.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.

Vezi și Propietarii de hoteluri din Deltă, în criză! Numărul turiștilor este în scădere

Canalul Dunăre – București, început de Nicolae Ceaușescu, reprezintă un proiect controversat, despre care criticii susțin că este megalomanic și că nu va fi eficient economic.

Proiectul a fost promovat și de fostele guverne social-democrate pentru realizarea prin parteneriat public – privat. În acest sens, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a publicat în decembrie 2018 un studiu de fundamentare. Conform acelui studiu, canalul urma să fie proiectat şi construit în cinci ani, iar costul său se ridica la 6,71 miliarde de lei (1,44 miliarde de euro), fără TVA. După finalizare, bucureştenii ar fi putut merge în croaziere până în Delta Dunării sau chiar până la Viena.

tds_thumb_td_696x385_retinatds_thumb_td_696x385_retinaArticolul Video: Grindeanu reînvie ideea canalului Dunăre-București apare prima dată în Informateca.