O capcană pentru păsări răpitoare a fost descoperită în apropiere de Cluj-Napoca. Poliția a fost anunțată și a deschis o anchetă, scrie site-ul local Cluj24.

Reprezentanții Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB Cluj a primit informația și a fost pe terem, unde au găsit, în capcană, 5 gaițe, care se agitau foarte tare în căutarea unui loc prin care sa iasă.

Braconaj lângă Cluj-Napoca. 5 exemplare de gaiță, prinse într-o capcană ilegală. Anchetă a poliției
„Acest tip de dispozitiv este folosit în general pentru îndepărtarea (capturare, urmată probabil de ucidere) unor specii considerate invazive, precum cele din familia ciorilor, însă utilizarea lor trebuie sa respecte niște condiții stricte, conform unor norme deja de 10 ani, nefiind foarte clar dacă nu sunt total interzise de ceva timp”, spun cei de la OPMCB Cluj.

Aceștia au mai precizat că per ansamblu exista cotă de recolta pentru speciile de dăunători, însă sunt vânători care preferă metode asimilate braconajului și, mai mult, care se încadrează și la cruzime împotriva animalelor.

În acest caz au fost sesizați polițiștii Serviciului Arme, iar acum este în curs o anchetă. Organizația a colaborat și cu postul local de politie.