Șoigu

Ministrul rus al Apararii, Serghei Șoigu, a declarat sambata ca victoria Rusiei asupra Ucrainei este „inevitabila”, salutand si „eroismul soldatilor rusi” intr-un mesaj video de Anul Nou.

Șoigu a declarat ca situatia de pe linia frontului ramane „dificila” si a criticat Ucraina si Occidentul pentru ca au incercat sa ingradeasca Rusia.

„Intalnim noul an intr-o situatie politico-militara dificila”, a declarat Soigu. „Suntem intr-un moment in care incearca sa stearga istoria noastra glorioasa si marile noastre realizari, sa demoleze monumentele in cinstea invingatorilor asupra fascismului, sa puna criminali de razboi pe un piedestal, sa anuleze si sa profaneze tot ce este rusesc”.

Cu lupte sangeroase in curs de desfasurare de-a lungul liniei de front de 1.000 de kilometri, in conditiile in care Rusia nu a obtinut nicio victorie teritoriala din primele luni ale razboiului, Soigu le-a spus soldatilor rusi: „Victoria, ca si Anul Nou, este inevitabila”, subliniaza Reuters.

Soigu a laudat, de asemenea, „actiunile nemuritoare, curajul dezinteresat si eroismul” de care au dat dovada trupele ruse care lupta impotriva a ceea ce el a numit „neonazism si terorism”.

Kievul si Occidentul au respins afirmatia Rusiei ca lupta impotriva „nazistilor” in Ucraina, considerand-o un pretext nefondat pentru a presedintelui Vladimir Putin de a cuceri teritorii si de a-l rasturna pe Volodimir Zelenski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.