Sursă foto: servuscluj.ro

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca este încântată să anunțe activitățile pe care le va organiza în cadrul Zilelor Clujului, între 19 și 21 mai 2023. Pe platoul din fața Aulei Magna „Mihai Șerban”, în campus, între orele 10.00 și 19.00, Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală va găzdui cea de-a doua ediție a „Zilelor Horticulturii Clujene”. Evenimentul va include prezentări și ateliere susținute de specialiști din cadrul universității și invitați, precum și expoziții și demonstrații.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere soluții inovative pentru protecția plantelor și îngrijirea culturilor folosind drone, să afle despre amenajarea grădinilor și întreținerea gazonului, precum și despre activitățile de turism și opțiunile pentru inițierea unei afaceri de succes în dezvoltarea rurală. În cadrul evenimentului, va fi organizată și o expoziție de flori, legume, plante ornamentale și aromatice, răsaduri, sisteme de irigații, unelte, utilaje și accesorii pentru horticultură, unde acestea vor fi disponibile pentru vânzare.

”Vor avea loc demonstrații cu mașini destinate întreținerii spațiilor verzi, metode inedite de decorare prin tehnica serveţelului și multe alte surprize pentru pasionații de horticultură. Vom avea degustări și vânzări de vinuri, de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior și de la crame ale absolvenţilor noştri, un tur ghidat al campusului, facultății și serelor noastre, precum și al Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT). Credem că evenimentul va aduce împreună toţi pasionaţii de horticultură, iar noi avem ocazia să arătăm că absolvenţii noştri au reuşit să-şi dezvolte afaceri în domeniul horticulturii, fiind exemple de bune practici”, a transmis organizatorul evenimentului, Prof. dr. Mirela Cordea.

Un alt eveniment din programul Zilelor Clujului va avea loc pe 20 mai (între orele 11.00 și 13.00), pe platoul din spatele clădirii Aulei – „Happy Tails in the campus”. Acest eveniment va aduce împreună echipe formate din oameni și câini în cadrul Programului Be Kind to Animals, alături de studenții de la masteratul Ethology & Human-Animal Interaction din cadrul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, care își vor împărtăși experiențele. Vă invităm să participați la discuții, sesiuni informative, sesiuni de mângâiat câini și schimburi de bune practici în relația pozitivă cu aceștia.

În calitate de membru al Uniunii Universităților Clujene, suntem bucuroși să contribuim și la evenimentele primei ediții a Zilelor Universităților, care sunt incluse în calendarul Zilelor Clujului, între 15 și 20 mai. Vă invităm să urmăriți spectacolele susținute de studenții noștri din Ansamblul Folcloric „Tradiții Someșul Napoca” și trupa de muzică ușoară Yelia, pe 20 mai, pe scena de la Iulius Mall, începând cu ora 18.00, după parada din centrul orașului (ora 16.00).

Participarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca la Zilele Clujului nu ar fi completă fără prezentarea și integrarea produselor sănătoase provenite din fermele și stațiunile noastre, care vor fi disponibile la standurile din Parcul Central. Veți găsi brânzeturi, lactate, ulei de floarea-soarelui presat la rece de la Ferma Cojocna, precum și vinuri aromate de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior. De asemenea, vor fi prezentate plante aromatice, ceaiuri și uleiuri esențiale de la Facultatea de Agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.