Sursă foto: servuscluj.ro

Un drum expres, care va contribui la reducerea congestiei în Cluj-Napoca, a fost scos la licitație. Acest proiect va realiza conexiunea între Autostrada Transilvania și DN1, în zona Tureni.

„Drumul expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 și drumul național DN1 (zona Tureni) a fost scos la licitație de către DRDP Cluj cu sprijinul Ministerului Transporturilor (CNAIR). Proiectul se află în faza controlului ex-ante realizat de către ANAP și are o durată de execuție de 18 luni. 

Valoarea devizului general aprobat conform H.G. 853/30.06.2022 este de 788.787.897 lei cu TVA. Proiectul are asigurată finanțarea necesară pentru implementarea lucrărilor.

Acest proiect va contribui la descongestionarea traficului din Cluj – Napoca, zona Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. Traficul greu care azi se descarcă de pe autostrada la Gilău – Nădășel și pleacă în direcția Maramureș sau Bistrița va ocoli municipiul Cluj-Napoca utilizând drumul expres nou propus în zona Tureni și centura ocolitoare Vâlcele – Apahida. De asemenea, traficul Gilău – Cluj-Napoca va fi diminuat având în vedere posibilitatea utilizării unei alte conexiuni cu Autostrada Transilvania, cea propusă prin acest proiect”, a declarat primarul Emil Boc.

Proiectul drumului expres va avea o lungime de aproximativ 5 kilometri, cu o bandă de circulație de 3,5 metri, un acostament de 2,25 metri și un spațiu median de 3 metri, unde se vor monta separatoarele de sens. Acesta include 7 poduri și viaducte, dintre care cel mai lung va fi de 258 de metri peste Valea Racilor, cu un viaduct cu 6 deschideri și un tablier de 246 de metri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.