Sursă foto: servuscluj.ro

Uniunea Universităților Clujene (UUC), în cadrul Zilelor Clujului 2023, a organizat pentru prima dată Zilele Universităților Clujene în perioada 15-20 mai. Evenimentul a fost dedicat comunității locale și a avut ca scop promovarea multiculturalității, diversității și solidarității în rândul celor șase universități membre.

Sute de studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” au participat la activitățile culturale din cadrul evenimentului, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

În cadrul primei ediții a Zilelor Universităților Clujene 2023, studenții de la UBB, UMF, USAMV și UTCN s-au angajat în competiții sportive, inclusiv fotbal și baschet, care s-au desfășurat în Parcul Sportiv „Porf. Dr. Iuliu Hațieganu”.

Publicul clujean a avut ocazia să se bucure de un spectacol de teatru intitulat „Comedie de modă veche”, susținut de actorii Elena Ivanca și Sorin Misirianțu și organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. De asemenea, pe scena Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, a avut loc miercuri, 17 mai, spectacolul „Ritmic de mai”, în care au participat Ansamblul Folcloric „Românașul” și trupa de dans modern „NOVA”, ambele din cadrul UTCN.

La final de săptămână, Piața Muzeului și Casa Matei Corvin au găzduit workshop-uri tematice și expoziții de artă susținute de studenții Universității de Artă și Design Cluj-Napoca.

În Iulius Parc, locuitorii din Cluj au putut participa la două seri de spectacole susținute de studenți. Vineri, 19 mai, Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al Universității Babeș-Bolyai, Ansamblul de chitare și Cvintetul de alămuri „Quantum Brass” ale Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” și Uad’da hek, trupa de rock unplugged a Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, au urcat pe scenă și au impresionat publicul cu repertoriul lor.

Zilele Universităților Clujene au continuat sâmbătă, 20 mai, cu un workshop organizat de departamentul Foto-Video al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, iar apoi a avut loc mult așteptata Paradă a Zilelor Clujului, la care au participat studenți ai celor șase universități clujene.

Evenimentul Zilele Universităților Clujene s-a încheiat cu un spectacol susținut în Iulius Parc de Ansamblul Folcloric „Tradiții Someșul Napoca” și trupa Yelia, ambele de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Pe scenă au urcat și Orchestra MedStrings și corul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu.

”Ne bucurăm foarte mult că acest eveniment s-a bucurat de un real succes, atât în rândul membrilor comunității academice, cât și al comunității clujene, care a avut oportunitatea de a-i cunoaște mai bine pe studenții noștri, de a afla că preocupările și talentele lor se extind dincolo de băncile facultăților. Ne mândrim cu studenții noștri și sperăm că această manifestare va deveni o tradiție a Uniunii Universităților Clujene. Felicit toate universitățile implicate în acest proiect și adresez mulțumiri Primăriei Municipiului Cluj-Napoca pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și actualul președinte al Uniunii Universităților Clujene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.