Uniunea Europeană şi Belgia investesc 1,5 miliarde de euro în producătorul belgian de cipuri Imec

Imec va folosi investiţia pentru a-şi extinde instalaţia de testare ”în cameră curată”, cu cele mai avansate echipamente şi procese, a spus compania într-un comunicat.

”Ştim că ne vom primi banii înapoi, nu numai în euro, ci şi în dividende ale societăţii”, a declarat vineri ministrul-preşedinte flamand Jan Jambon, la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierul belgian Alexander De Croo.

Von der Leyen, care se afla în vizită la Imec, a subliniat poziţia UE conform căreia ar trebui să-şi reducă riscurile legate de lanţurile de aprovizionare pentru cipuri.

Deşi Von der Leyen nu a abordat în mod direct restricţiile planificate de China asupra exporturilor de metale strategice utilizate pe scară largă în industria semiconductoarelor, ea a spus că UE ar trebui să îşi reducă dependenţa ”de prea puţini furnizori din Asia de Est”.

La începutul acestei săptămâni, UE şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la planurile Chinei.

 

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.