O cunoscută unitate școlară din Câmpia Turzii va fi reabilitată prin PNRR, contractul pentru execuţia lucrărilor fiind semnat miercuri de primarul Dorin Lojigan.

„Astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, am semnat contractul de finanțare aferent obiectivului de investiții „Anvelopare imobil din strada Gheorghe Lazăr, Liceul Teoretic Pavel Dan”. Aceasta era singura școală din Municipiul Câmpia Turzii care nu beneficiase de lucrări de reabilitare. Obiectivul este finanțat din PNRR și are o valoare de 6.984.948,25 lei.

Prin implementarea acestuia, se va reabilita și se va anvelopa clădirea, vor fi înlocuite tâmplăriile și instalațiile electrice și de încălzire, vor fi montate panouri solare și fotovoltaice și se va monta o stație de încărcare a vehiculelor electrice”, a declarat edilul. El a precizat că prin realizarea acestor lucrări se va reuși reducerea consumului de energie, la aproximativ 50% din valorile actuale, precum și o reducere a gazelor cu efect de seră cu aproape 75%. „De asemenea, copiii care studiază în cartierul Șarât vor avea la dispoziție o școală reabilitată și un mediu de studiu curat și primitor”, a transmis Lojigan.