Sursă foto: servuscluj.ro

Două tinere din Cluj au fost forțate să se prostitueze în mai multe orașe din România, banii fiind apoi luați de către bărbatul care le obliga să facă asta. Acesta a fost trimis în judecată, sub arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, încercarea de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit, precum și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

„În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2019 – 19.01.2023, inculpatul a transferat şi adăpostit două persoane vătămate în diverse localităţi din România (Constanţa, Cluj Napoca, Oradea, Arad, Braşov şi Bucureşti) în scopul obligării acestora la practicarea prostituţiei în folosul lui, costul cazărilor fiind achitat din sumele obţinute din practicarea prostituţiei.

Activitatea infracţională a fost întreruptă prin intervenţia organelor de urmărire penală.

Persoanele vătămate au fost constrânse să practice prostituţia prin acte de violenţă şi agresiune verbală, dar şi prin inducere în eroare, inclusiv cu privire la faptul că sumele obţinute din această activitatea ar putea fi folosite în vederea întreţinerii familiei. De asemenea, inculpatul a întreţinut relaţii sexuale cu una dintre persoanele vătămate deşi cunoştea faptul că este diagnosticat cu sindromul imunodeficienţei umane dobândite.

La data de 19.01.2023, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară la locuința inculpatului, unde a fost identificată și ridicată cantitatea de aproximativ un gram de canabis”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Dosarul a fost transmis către Tribunalul Bihor pentru a fi rezolvat. Procurorii subliniază că această etapă a procesului penal reprezintă încheierea anchetei penale și trimiterea acuzațiilor la instanță pentru judecare, conform Codului de procedură penală. Această acțiune nu afectează principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.