Sursă foto: stiridecluj.ro

Polițiștii din Ciurila au identificat un individ care a tăiat ilegal 60 de copaci. Bărbatul a fost sancționat cu amendă, iar forțele de ordine i-au confiscat motofierăstrăul folosit pentru a efectua tăierile neautorizate.

,,În perioada 29 – 30 ianuarie a.c., polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda – Postul Poliție Comunal Ciurila au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic. În cadrul activităților de verificare, polițiștii au identificat un bărbat, de 44 de ani, despre care existau informații că ar fi tăiat, fără drept, mai mulți arbori de pe raza localității Săliște, comuna Ciurila”, a declarat IPJ Cluj.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la Postul de Poliție Comunală Ciurila, s-a constatat că, în data de 29 ianuarie a.c., un bărbat a efectuat tăieri ilegale a 60 de arbori situați în afara fondului forestier, cu o valoare totală estimată de aproximativ 2.000 de lei.

Individul a fost sancționat contravențional de către polițiști, printr-o amendă în valoare de 1.000 de lei. Ca măsuri suplimentare, s-a decis indisponibilizarea materialului lemnos rezultat din activitatea ilegală și confiscarea motofierăstrăului utilizat în comiterea contravenției, conform prevederilor legislației în vigoare.

De asemenea, alți doi bărbați, în vârstă de 36 și 49 de ani, au fost sancționați contravențional cu o amendă de 1.000 de lei fiecare, pentru transportul de material lemnos fără documente specifice de însoțire, în cantități cuprinse între 0,1 și 3,0 metri cubi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.