Sursa foto: stiridecluj.ro

Un angajat al Clinicii Medicale I din Cluj-Napoca a primit o condamnare de un an și cinci luni închisoare cu suspendare pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe pe drumurile publice. Bărbatul ocupă funcția de lăcătuș mecanic în cadrul acestei instituții medicale.

Conform actului de sesizare, fapta a avut loc în dimineața zilei de 2 noiembrie 2022, în jurul orei 04:34, când bărbatul conducea un autoturism marca Volkswagen pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca, având o concentrație alcoolică în sânge de peste 0,80 g/l alcool pur.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul a consumat băuturi alcoolice, în special bere, fără a mânca în prealabil, în timp ce se afla la domiciliu. Ulterior, a dormit câteva ore, iar a doua zi, în jurul orei 03:00, a decis să conducă autoturismul pentru a ajunge la locul de muncă, respectiv la Clinica Medicală I. În timp ce se deplasa pe strada Lunii în intersecția cu strada Observatorului, bărbatul a fost implicat într-un accident rutier, lovind bordura și gardul hotelului Golden Tulip.

Un buletin de analiză toxicologică eliberat la data de 8 noiembrie 2022 de către Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca a indicat că la momentul conducerii autovehiculului, bărbatul avea o concentrație alcoolică de 1,50 g/l în sânge la ora 06:20 și de 1,46 g/l la ora 07:20, în urma celei de-a doua prelevări.

Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au concluzionat că angajatul Clinicii Medicale I a manifestat o iresponsabilitate gravă, având reflexe afectate din cauza consumului de alcool, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic și generând riscul producerii unui accident rutier.

„Infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibație alcoolica de 1,50 gr%o este o infracțiune de pericol, acest pericol constând tocmai în aceea că legea a stabilit ca a conduce un autovehicul cu o alcoolemie de 0,80 gr%o constituie infracțiune iar pericolul unei astfel de fapte este obiectiv, legal și efectiv. (…) Este adevărat că inculpatul recunoaște săvârșirea faptei, se află la prima încălcare a legii penale, dar însă obiectul prezentului dosar îl constituie o infracțiune de pericol cu posibile consecințe nefaste pentru ceilalți participanți la trafic. Inculpatul a manifestat o totală lipsa de responsabilitate deoarece, deși știa că a consumat o cantitate apreciabilă de alcool iar reflexele îi erau alterate, a condus autoturismul, consecința fiind expunerea altor participanți la trafic posibilității de a fi victime ale unui accident rutier cu consecința punerii în pericol a securității circulației pe drumurile publice”, au transmis magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.