Un cetățean american căsătorit în Cluj cu o româncă și-a sechestrat duminică soția în casă, a amenințat că îi ia viața și apoi s-a urcat pe acoperiș, îmbrăcat într-un halat mov și cu mascații după el, relatează Observator News.

Vecinii îl descriu pe tânăr ca fiind violent. Duminică, în jurul orei 10, vecinii au auzit mai întâi strigătele unei femei, soția americanului, care a reușit să scape din casa în care fusese sechestrată. Era rănită și din curtea unor vecini a chemat Poliția. În care agenţii au ajuns la locuința cuplului, bărbatul a început să ameninţe, spunând că are arme în casă.

Apoi bărbatul s-a baricadat în podul casei și a refuzat să coboare. Au fost chemate în sprijin forţe suplimentare şi au venit un negociator şi mai multe echipaje de la trupele speciale. După mai multe ore de negocieri, când bărbatul s-a simţit încercuit, a spart ţiglele de pe casă şi a urcat pe acoperiş.

A fost momentul când mascații au intrat în acțiune și bărbatul agitat se mișca pe acoperișul casei, îmbrăcat într-un halat mov. Polițiștii de la trupele speciale au încercat să ajungă la el pe acoperiș, iar de jos, în momentul când americanul ajunsese deasupra streașinii, un agent din trupele speciale i-a strigat: „Rămâi acolo că te împușc”.

Ţiglele au cedat însă și polițiștii împreună cu bărbatul s-au prăbușit în pod. Acolo au reușit agenții să-l liniștească, iar unul dintre ei s-a rănit. Bărbatul a fost încătuşat, imobilizat şi băgat în ambulanţă, însoţit de mascaţi. A fost dus la psihiatrie, de unde se întorsese sâmbătă, după un alt episod violent.

„În urmă cu o săptămână mi-a vandalizat maşina. Mi-a rupt o oglindă, mi-a spart parbrizul şi mi-a îndoit tabla”, a povestit un vecin care atunci a sunat la Poliție. Agenţii l-au prins a doua zi, pe o stradă din Cluj, la volan. Era agitat, aşa că l-au dus la spital.

Bărbatul se numește Augustin Hirth și s-a mutat din Florida în România în adolescenţă. Cânta, adesea, pe străzile din Cluj. În 2020, a participat la un concurs de talente.