Bloggerul Teo on wheels a relatat o întâmplare extrem de neplăcută ce a avut loc pe străzile Bucureștiului. Incidentul privește mai exact modul în care șoferii transportului în comun de suprafață (STB) se comportă cu persoanele ce se află în scaun cu rotile și au nevoie de asistență sau de ajutor.

Întâmplarea neplăcută trăită de o tânără în scaun cu rotile când a vrut să urce într-un autobuz STB. Cu toate că ne aflăm în anul 2023, iar Bucureștiul este capitala unui țării europene, sunt încă multe lucruri ce trebuie să fie remediate aici. Printre acestea se află și modul în care sunt tratate persoanele care au dizabilități.

Bloggerul Teo on wheels povestește experiența trăită de ea în București, în momentul în care a avut nevoie de ajutor pentru a urca în mijlocul de transport în comun.

„Mă întorceam de pe Calea Victoriei după ce am petrecut o seară atât de relaxantă cu una dintre prietenele mele dragi. Eram împreună cu mama, deoarece, după cum bine știți povestea, aici nu pot folosi scaunul cu rotile electric din cauza bordurilor, rampelor etc.

Voiam să luăm autobuzul 104 de la stația Națiunile Unite. Primul autobuz care a ajuns în stație ne-a ignorat efectiv existența. Sau, mai bine spus, a considerat probabil că în mașina lui nu are ce căuta un scaun cu rotile, pentru NE-A ÎNCHIS UȘA ÎN FAȚĂ. LA PROPRIU.”

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.