Sursă foto: servuscluj.ro

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca extindeu-și activitatea prin deschiderea unei noi filiale universitare în municipiul Baia Mare, unde se vor forma asistenți medicali generaliști.

În data de 9 mai 2023, s-a semnat acordul de cooperare, la eveniment fiind prezenți prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul universității, prof. dr. Șoimița Suciu, decanul Facultății de Medicină, prof. dr. Daniel Mureșan, președintele Senatului, Ionel Ovidiu Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, și George Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia-Mare.

În cadrul noii filiale universitare din Baia Mare, studenții vor beneficia de pregătire din partea cadrelor didactice ale Facultății de Medicină, precum și de profesioniști din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”. Astfel, cei care doresc să urmeze o carieră în domeniul sănătății vor avea acces la o formare de înaltă calitate. Aceasta le va permite să își dezvolte abilitățile și cunoștințele necesare și să se pregătească într-o profesie nobilă și cu o mare cerere pe piața muncii, cea de asistent medical.

„Acest demers este, în primul rând, o inițiativă de responsabilitate socială din partea universității noastre. Dorim să venim în sprijinul tinerilor care aspiră la o carieră în domeniul sănătății, dar care, din diverse motive, nu pot studia la Cluj-Napoca sau în alt centru universitar din țară. Prin această extensie pe care o vom deschide la Baia Mare, dorim să furnizăm servicii educaționale de înaltă calitate și să le oferim celor interesați de profesiile medicale oportunitatea de a beneficia de expertiza noastră în formarea profesioniștilor din sănătate. În plus, la Baia Mare există o infrastructură spitalicească la standarde înalte și ne bucurăm de o foarte bună colaborare cu autoritățile locale, Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia-Mare, care sprijină inițiativa noastră”, declară rectorul UMF, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Cererea de profesioniști în domeniul sănătății în spitalele din țară a crescut constant în ultimii ani. În această situație, extinderea activității UMF „Iuliu Hațieganu” în Baia Mare, prin formarea de asistenți medicali, răspunde nevoilor actuale din sistemul de sănătate și va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor medicale în beneficiul pacienților.

Rolul asistenților medicali este esențial pentru funcționarea adecvată a sistemului de sănătate, ei contribuind la îngrijirea și tratamentul pacienților și asigurând furnizarea unei asistențe medicale de înaltă calitate.

Conducerea UMF „Iuliu Hațieganu” are în vedere extinderea ofertei de programe de studiu de 180 și 240 de credite, respectiv licență de 3 și 4 ani, în viitor, pentru a oferi mai multe oportunități educaționale tinerilor din regiunea de nord-vest a țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.