Sursă foto: stiridecluj.ro

Vlad Pop, ultramaratonistul din Cluj, a reușit să încheie cel mai dificil maraton din lume, 6633 Arctic Ultra, în Canada. În ciuda condițiilor extreme, el a continuat cursa pentru un scop nobil: de a ajuta copiii bolnavi de cancer să își continue educația.

Acesta nu este primul an în care Vlad participă la această competiție. În 2019, el a câștigat cursa de 193 de kilometri și a urmat exemplul lui Tibi Ușeriu, un alt român care a câștigat această competiție de trei ori consecutiv.

Anul acesta, Vlad s-a întors în deșertul înghețat pentru a strânge fonduri pentru burse educaționale destinate copiilor bolnavi de cancer. El a alergat 620 de kilometri pe un traseu extrem de dificil, luptându-se cu zăpada, viscolul și temperaturile care pot ajunge până la -50 de grade. În timp ce alerga în aceste condiții periculoase, el a gândit la cei 200 de copii grav bolnavi care sunt bursierii MagicEDU de anul acesta. Vlad a pornit în cursă marți, 23 februarie, la ora 19:30 (ora României).

Bună seara România, bună seara români de pretutindeni. Am reușit să ajungem la finișul cursei 6633 Arctic Ultra, aici la Oceanul Arctic, la Tuktoyaktuk, în teritoriile nordice. Pe 3 martie la ora 8 am ajuns la finiș, plecat de pe 23 februarie din Eagle Plains. Am străbătut teritoriile nordice, 620 km, pentru educația copiilor de la Asociația Magic”, a declarat Vlad Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.