Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că trupele sale au reușit să ucidă peste 1.000 de soldați ruși la Bahmut. Anunțul a fost făcut în cadrul unui nou clip video nocturn.Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, în cel mai recent clip video nocturn, că luptătorii ucraineni au reușit ca, în mai puțin de o săptămână, să elimine peste 1.100 de soldați ruși la Bahmut.El a mai spus că trupele sale au reușit, tot la Bahmut, să rănească suficient de grav 1.500 de soldați ruși.„În mai puţin de o săptămână – din 6 martie – numai în sectorul Bahmut, (soldaţii ucraineni -n.r.) au reuşit să elimine peste 1.100 de soldaţi inamici, care sunt pierderi ireversibile ale Rusiei, pierderi acolo, lângă Bahmut. În plus, sunt încă cel puţin 1.500 de pierderi medicale ale inamicului – au răni incompatibile cu continuarea luptelor. Mai mult, au fost distruse zeci de unităţi de echipament inamic şi au fost incendiate mai mult de zece depozite de muniţii ruseşti”, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski.Zelenski a mulțumit oamenilor pentru că luptă pentru Ucraina
Președintele ucrainean a mai spus ”sunt recunoscător fiecărui luptător al Forţelor Armate ale Ucrainei, serviciilor noastre de informaţii – luptătorilor din Şaman, Garda Naţională, poliţiştii noştri de frontieră – tuturor celor care luptă cu adevărat pentru pământul ucrainean, pentru Bahmut! Sunt recunoscător luptătorilor din Tavria care luptă efectiv în zonele Avdiivka şi Mariinka, artileriştilor din brigada separată 55 Zaporojie Sici, luptătorilor din brigada 35 de puşcaşi marini, batalionului 74 de recunoaştere şi celor şaptezeci şi nouă de infanterişti – paraşutiştii noştri! Şi, de asemenea, direcţia Zaporojiie din Tavria – brigada 128-a separată de asalt montan. Vă mulţumim tuturor, băieţi! Le sunt recunoscător fiecăruia dintre cei care i-au ajutat din nou săptămâna aceasta pe soldaţii noştri, i-au tratat după ce au fost răniţi, au căutat lucruri cu care să îi sprijine, au organizat strângeri de fonduri şi au trimis pe front ceea ce au cerut! Împreună, în unitate, vom obţine victoria”.Nu în ultimul rând, liderul de la Kiev a mai spus ”trăim într-o perioadă în care Ucraina poate depăşi toate dificultăţile istorice. Noi putem face asta! Dacă ne păstrăm unitatea, dacă avem grijă unii de alţii şi de ţara noastră. Le mulţumesc tuturor celor cărora le pasă de Ucraina şi de ucraineni! Le mulţumesc tuturor celor cărora le pasă de unitatea noastră şi de unitatea lumii de dragul Ucrainei! Le mulţumesc tuturor celor care luptă acum pentru independenţa ţării noastre!”.Oleksandr Maţievski a primit titlul de „Erou al Ucrainei”
Nu în ultimul rând, el a mai spus că Oleksandr Maţievski, cel care a apărut pe rețelele de socializare în timp ce era executat de ruși și spunând Glorie Ucrainei”, a primit titlul de „Erou al Ucrainei”.„Un om pe care toţi ucrainenii îl vor cunoaşte. Un om care va fi amintit pentru totdeauna. Pentru curajul său, pentru încrederea sa în Ucraina şi pentru Glorie Ucrainei!”, a spus liderul ucrainean.În plus, el a mai spus ”Astăzi se împlinesc 160 de ani de la naşterea remarcabilului om de ştiinţă ucrainean Volodimir Vernadski, un om care a trăit într-o perioadă foarte dificilă, dar care, în ciuda a toate, a crezut în Ucraina, a ales Ucraina şi a ajutat Ucraina”.